Άσαντ: Το καθεστώς των ΗΠΑ παρόμοιο με εκείνο των Ναζί, κλέβει πετρέλαιο από τη Συρία

0
13

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ σκόπευαν να επανακτήσουν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών στα βορειοανατολικά της Συρίας, παρά τη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι το «καθεστώς» στις ΗΠΑ είναι παρόμοιο με εκείνο των Ναζί της Γερμανίας καθώς η χώρα απλά κλέβει πετρέλαιο από τη Συρία.

«Οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος, που στηρίζεται όπως κάθε καθεστώς σε συμμορία ληστών. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν εκπροσωπεί τη χώρα, είναι απλά εκτελεστικός διευθυντής μίας εταιρείας που έχει διοικητικό συμβούλιο, που εκπροσωπεί άλλες εταιρείες στις οποίες ανήκει ουσιαστικά η χώρα» δήλωσε ο Άσαντ.

Τον Οκτώβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που είχε ανακοινώσει την πρόθεση αποχώρησης όλων των δυνάμεων από την περιοχή, ανέφερε ότι κάποιοι στρατιώτες θα παραμείνουν για να «φρουρούν το πετρέλαιο» από μαχητές του ISIS.

Ο Τραμπ υπεραμύνθηκε των κινήσεών του λέγοντας, σε συζήτηση με δημοσιογράφους στα τέλη Οκτωβρίου, ότι ο στόχος ήταν να παράσχει στους Κούρδους «ρευστό».

Περίπου το 90% των αποθεμάτων πετρελαίου της Συρίας βρίσκεται στα ανατολικά του Ευφράτη, που αποτελούσε ισχυρό προπύργιο και κύρια πηγή εσόδων των τρομοκρατών του ISIS και πλέον βρίσκεται στον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Τουρκικά Μέσα, μετέδωσαν επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει την οικοδόμηση δύο στρατιωτικών βάσεων σε στρατηγικές περιοχές στα ανατολικά της Συρίας.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ