Έκθετο το ΕΛΙΑΜΕΠ για τη διαρροή στο Wikileaks

0
8

Έκθετο είναι το ΕΛΙΑΜΕΠ από την απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα αναφορικά με την χθεσινή αποκάλυψη στο Wikileaks για διαρροή έκθεσής του στην Τουρκική πλευρά το 2010.

Στην απάντησή του το Ίδρυμα σημειώνει ότι «Αποτελεί πάγια πρακτική του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως και όλων των ινστιτούτων, να αποστέλλουν τις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους στον κατάλογο αποδεκτών, εν προκειμένω χιλιάδες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πρεσβείες που έχουν ζητήσει να λαμβάνουν τις δημοσιεύσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ».

Δηλαδή όποιος θέλει, στη συγκεκριμένη περίπτωση και η Τουρκική πλευρά, με μια απλή εγγραφή στον κατάλογο των παραληπτών με το όνομά του και το email του μπορεί να παίρνει για παράδειγμα τις εκθέσεις του Ιδρύματος ή ένα κείμενο εργασίας όπως χαρακτηρίζει την έκθεση που διέρρευσε!

Μόνο που το mail που δημοσιεύτηκε στο Wikileaks ήταν το προσωπικό email του τότε γενικού Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ και συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θάνου Ντόκου. Με απλά Ελληνικά το ίδρυμα ισχυρίζεται ότι η αποστολή των εγγράφων σε όσους έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των παραληπτών, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, γίνεται από το προσωπικό email του εκάστοτε Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος!

documentonews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ