Ένωση του Νότου αντί ευρωομολόγου προτείνει το ΜέΡΑ25

0
14

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για τη στάση τους έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή τη συζήτηση για την από κοινού έκδοση χρέους που πρότειναν Μέρκελ-Μακρόν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωσή του σημειώνει: «Γιατί οι βόρειες χώρες να δεχθούν κοινό χρέος όταν ακόμη ένα μνημόνιο, με νέα δάνεια από τον ESΜ ή αλλού, μπορεί να κάνει τη δουλειά;»

Αναρωτιέται «Μήπως ήρθε η ώρα για μια Ένωση του Νότου» και υποστηρίζει ότι το ευρωομόλογο το τελείωσαν: «Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την Ελλάδα που επιστρέφει. Ο κ. Τσίπρας που ζητωκραύγαζε ότι συναινετικά με την τρόικα μας έβγαλε από τα μνημόνια αφού είχε υπογράψει το 3ο και υπέγραφε το 4ο. Οι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι θυσιάστηκαν να κρατήσουν τη χώρα όρθια δένοντάς την χειροπόδαρα με το 1ο και το 2ο μνημόνιο».

Η θέση του ΜέΡΑ25 για το ευρωομόλογο

Ερώτηση: Οι «κακοί βόρειοι» αρνήθηκαν το θεραπευτικό ευρωομόλογο. Μήπως ήρθε η ώρα για μια Ένωση του Νότου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ευρωομόλογο το τελείωσαν:

  • Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την Ελλάδα που επιστρέφει
  • Ο κ. Τσίπρας που ζητωκραύγαζε ότι συναινετικά με την τρόικα μας έβγαλε από τα Μνημόνια αφού είχε υπογράψει το 3ο και υπέγραφε το 4ο
  • Οι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι θυσιάστηκαν να κρατήσουν τη χώρα όρθια δένοντάς την χειροπόδαρα με το 1ο και στο 2ο Μνημόνιο.

Δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το βασικό: Ο Ολλανδός ή ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών ποτέ δεν θα δεχθούν το ευρωομόλογο όσο τους λένε οι «ηγέτες», το Μνημονιακό Τόξο, του Νότου πως τα Μνημόνια πέτυχαν!

Γιατί να δεχθούν κοινό χρέος όταν ένα ακόμα Μνημόνιο, με νέα δάνεια από τον ESΜ ή αλλού, μπορεί να κάνει τη δουλειά;

Το ΜέΡΑ25, κομμάτι του αυθεντικά διεθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25, λέμε κάτι απλό: Η ολιγαρχία της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας είναι, αν μη τι άλλο, κατά τι πιο ανήθικη, πιο διεφθαρμένη και χυδαιότερη από την ολιγαρχία του Βορρά.

Την ώρα που το DiEM25 εργάζεται πυρετωδώς για ένα μέτωπο πανευρωπαϊκό εναντίον της ολιγαρχίας-χωρίς-σύνορα, το ΜέΡΑ25 εργάζεται για ένα παλλαϊκό μέτωπο εναντίον του 5ου Μνημόνιου που φέρνει το παραμύθι των Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεννηματά ότι, δήθεν, τα τέσσερα Μνημόνιά τους έσωσαν την χώρα.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ