Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε σύντροφοι του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

0
13

Πάντα θεωρούσα τον Παν. Μαυροειδή ένα σοβαρό στέλεχος του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΑΣΥΑ και κυρίως έναν προσεκτικό και τεκμηριωμένο αρθρογράφο.

Μπορεί συχνά να διαφωνούσα με τις απόψεις του αλλά εκτιμούσα το προσεκτικό γράψιμοτου.

Γι’ αυτό δεν περίμενα ποτέ ότι θα προσέτρεχε σε τόσο εύκολες κρίσεις και σε τόσες πολλέςανακρίβειες (χρησιμοποιώ την πλέον κομψή φράση), προκειμένου σε πρόσφατο κείμενο του στην pandiera.gr να καταγράφει την ΛΑ.Ε σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει εθνικιστικό ρεύμα.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε σ. Μαυροειδή.

Ο πατριωτισμός, δυστυχώς, είναι ξένος σε κάποια διεθνιστικά ρεύματα της Αριστεράς ακόμα και ως ορολογία, αν δεν τους προκαλεί και αλλεργία.

Εθνικιστική πάντα είναι η χώρα τους, ακόμα και ιμπεριαλιστική και επεκτατική και γι’ αυτό έχει, σχεδόν, πάντα άδικο, ενώ όλοι οι άλλοι στον περίγυρο είναι περίπου αθώα θύματα της βουλιμίας του ελληνικού αστισμού.

Μια Ελλάδα ενός ξενόδουλου, μέχρι μυελού οστέων, αστικού κατεστημένου και μια χώρα υπό αποικιακή μπότα της χειρότερης  μορφής, μια χώρα προτεκτοράτο και στρατιωτικό οικόπεδοτου ιμπεριαλισμού, εκχωρημένη στο Υπερταμείο και σε διαδικασία γενικού ξεπουλήματος, αναγορεύεται ως εκ θαύματος από κάποιους “αντιεθνικιστές” μας ως ο φόβος και ο τρόμος, η μεγάλη απειλή και η επιθετική πέτρα του σκανδάλου για όλους τους γείτονες της.

Αν κάποιοι φέρουν κάποιες αντιρρήσεις σε αυτήν την ανάλυση και τις αντίστοιχες πρακτικέςπου την συνοδεύουν, όπως η ΛΑ.Ε, τότε οι κλειδοκράτορες την διαγράφουν από τον “αριστερό χάρτη” και οι αναλήθειες ακολουθούν, προκειμένου να πολιτογραφηθεί στο εθνικιστικό, αν όχι και στο ακροδεξιό ρεύμα. Κρίμα! Πολύ κρίμα!

iskra.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ