Αδειάζει Κύρτσο ο Θεοδωρικάκος: Ανεύθυνο να μιλάμε τώρα για μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο

0
7
Στον οικονομικό Αρμαγεδδώνα που βιώνουμε, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους είπε ο κ.Θεοδωρικάκος
Στο άδειασμα του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Κύρτσου, ο οποίος αφού είπε ότι τα λεφτά στην Ελλάδα φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας πως είναι ανεύθυνο να συζητάμε αυτήν την περίοδο για μειώσεις μισθών και συντάξεων.
«Δεν θεωρώ σοβαρό στις 2 Απριλίου να συζητάμε τι θα κάνουμε από δημοσιονομικής πολιτικής για κάτι που θα γίνει μετά από 2, 5, 8 μήνες, διότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό.
Στον «οικονομικό Αρμαγεδδώνα» που βιώνουμε, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους και είναι ανεύθυνο για οποιονδήποτε να συζητά αυτήν την περίοδο μείωση μισθών στο Δημόσιο και για τις συντάξεις», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος.
Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού δήλωσε ότι «μπορεί να είναι κουραστικό να είναι κάποιος κλεισμένος στο σπίτι του επί μακρόν, αλλά αυτή η καταδυνάστευση θα μας αφήσει περιθώρια αργότερα».
Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «σε γενικές γραμμές, το πολιτικό σύστημα έχει δείξει υπεύθυνη συμπεριφορά σε ότι αφορά την κρίση κορωνοϊού και έτσι πρέπει να συνεχίσει».
«Αυτή η κρίση δεν αφήνει περιθώριο για πολιτικές σκοπιμότητες.
Ο σκοπός είναι ένας: να αντέξει το σύστημα και να είμαστε εδώ όλοι την επόμενη ημέρα» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις άδειες ειδικού σκοπού.
«Οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών, ασχέτως εάν τα παιδιά ήταν πολύ μικρά δεν ήταν γραμμένα σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό, συνεχίζονται και το Πάσχα, ασχέτως αν την περίοδο αυτήν τυπικά τα σχολεία είναι κλειστά» τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος.
Παράλληλα είπε ότι «το ΥΠΕΣ επιχορηγεί όλες τις Περιφέρειες της χώρας με 12 εκατομμύρια ευρώ για την σίτιση άπορων συμπολιτών μας, που μέχρι πρότινος σιτίζονταν από τα συσσίτια ιερών ναών και άλλων φορέων, προκειμένου με ευθύνη των ΟΤΑ να διανέμονται δύο γεύματα την ημέρα μεσημέρι και βράδυ».
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχει συμπολίτης μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό.
Κανείς δεν θα είναι μόνος του αυτήν την κρίσιμη περίοδο» τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος, αναφέροντας σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα, ότι «αν σηκωθούμε και πάμε στα χωριά μας τις πασχαλινές ημέρες θα μεταφέρουμε τον ιό και σε όλη την περιφέρεια».
«Θα μείνουμε όλοι σπίτι μας με την οικογένεια μας, θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο, θα δούμε την λειτουργία από την τηλεόραση και θα περάσει έτσι αυτό το Πάσχα» τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ