«Αδειάζουν» τον Αγγελή οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς

0
6
Ιωάννης Αγγελής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Για έγγραφα που προέρχονται από «αρχείο τηρούμενο παρανόμως» από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή κάνει λόγο η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σε ανακοίνωση της, στην οποία διευκρινίζει ότι το ένα εξ αυτών είναι άσχετο με την ερευνώμενη από τη Βουλή υπόθεση και για ακόμα ένα έχει αποσταλεί ήδη στην βουλή από την εισαγγελία.

Μάλιστα, αναφερόμενοι στα απόρρητα έγγραφα του FBI σε τόνο ειρωνικό, στο δια ταύτα της ανακοίνωσης τους, λένε για τον πρώην επόπτη τους: Αναµένουµε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα, Στέλιου Μανώλη έχει ως εξής:

Με αφορµή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη µας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας µας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως µη όφειλε, πρέπει να επισηµάνουµε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας µας και του θεσµού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριµένα: α) το µε αριθµ Φ 09222/5039 και β) το µε αριθµ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσηµες µεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αµερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εµάς στην Βουλή των Ελλήνων.

Σε ό, τι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αµερικανικές αρχές η υπηρεσία µας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούµενης σοβαρότητος. Αναµένουµε τη συνέχεια ‘νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων.

 

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ