Ανάγωγα και Επίκαιρα…

0
8

Γράφει η Ζωή Γκίνου 

Προσπαθώ να ηρεμήσω γιατί δεν ξέρω ακριβώς και ποιον να διαολοστείλω. Όλο αυτό το διάστημα, από το καλοκαίρι, μας λέγαν ότι τον Οκτώβρη θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Άρα τα περίμεναν. Αφού τα περίμεναν γιατί απέκλειαν κατηγορηματικά μια δεύτερη καραντίνα?
Κάποιος μας κορόιδευε. Είναι προφανές. Αυτή η δεύτερη καραντίνα θα κλείσει την κυβέρνηση εντός των προβλημάτων της. Αυτή η δεύτερη καραντίνα δεν θα μπορέσει να είναι διαχειρίσιμη από τα εντεταλμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα είναι αναγκασμένοι οι δημοσιογράφοι να κόβουν πολλούς στον «αέρα» πριν μιλήσουν.
Είναι έξαλλοι οι άνθρωποι.
Εν τω μεταξύ έφυγε η μισή Αθήνα να πάει να κολλήσει και τους υπόλοιπους για να βγούμε από την καραντίνα κατά τις 10 Ιανουαρίου, γιατί νωρίτερα δεν το βλέπω.
Άντε να μας δώσουν ένα σκάρτο διάλειμμα εκεί λίγο πριν τις γιορτές.
Τόσοι που έφυγαν από την Αθήνα σίγουρα θα έχουμε λιγότερα κρούσματα εδώ. Μην το κάνουν και επίτηδες για να ξεφορτωθούνε επιδημιολογικό φορτίο.
Εν τω μεταξύ ο Κικίλιας και όλοι όσοι γνώριζαν τι θα έρθει ούτε προσωπικό προσέλαβαν στα νοσοκομεία, ούτε ΜΕΘ έφτιαξαν κι άρχισαν οι λοιμωξιολόγοι να μιλάνε για κάποια παραλλαγή του κορονοϊού όπου κολλάμε πιο γρήγορα, που αυτοί δεν υπολογίσανε και δεν ετοιμάστηκαν για τα χειρότερα τα νοσοκομεία.
Όταν οι λοιμωξιολόγοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια χάνουν.
Δεν τους σώζει τίποτα. Η κουρτίνα τραβήχτηκε και οι σκελετοί φάνηκαν. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας πετάγανε υπνωτικά στα μυαλά μας για να μην βλέπουμε την απραξία, την αδράνεια και την ανικανότητα. Ο Κικίλιας έπρεπε να είναι ήδη σπίτι του κι όχι όλοι εμείς στα δικά μας.
Εν τω μεταξύ, ο Πλεύρης, ο νεοχουντικός της Νέας Δημοκρατίας, μόλις άκουσε το lock down είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν πορείες. Ούτε πήγε το μυαλό του τι θα γίνει στα νοσοκομεία, τι θα γίνει στην κοινωνία, αλλά πώς θα φιμώσει τη Δημοκρατία. Θέλει η χούντα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.
Η αλήθεια είναι μία. Η μπάλα χάθηκε. Ο Μητσοτάκης όσα κέρδισε στην πρώτη πανδημία θα τα χάσει όλα στη δεύτερη. Ακριβώς όπως οι τζογαδόροι στα καζίνα, που δεν μπορούν να πάρουν τα κέρδη να τα τοκίσουν και πάνε και τα ξαναπαίζουν και τα ξαναχάνουν.
Παρακολουθώντας και ο ίδιος τα ψεύτικα δελτία ειδήσεων πείστηκε ότι όλα έγιναν καλώς. Μετά χαλάρωσε λίγο από ψεύτικες διαβεβαιώσεις, δεν άκουσε τις σωστές φωνές που σίγουρα θα υπάρχουν δίπλα του και βρέθηκε ταπεινωμένος σε μια δεύτερη καραντίνα και σε μια τρίτη ίσως.
Μπορεί η Ελλάδα να σηκωθεί πάλι στα πόδια της; Με μία Ευρώπη που δείχνει να είναι αδύναμη με ψευτοηγέτες που κρύβονται πίσω από τολμηρές αποφάσεις;
Η Ευρώπη συμπεριφέρεται σαν να είναι υγιής. Είναι σαν Κέντρο Υγείας στην Κωλοπετινίτσα που θέλει να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.
Η Μέρκελ είναι μια σιδηρά κυρία με ξύλινα πόδια.
Υπάλληλοι τραπεζών οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι.
Τιποτάδες.
Ούτε ο Κικίλιας κάνει, ούτε η άλλη η Λουκά της πολιτικής, η Κεραμέως.
Πολύ έπαρση για το τίποτα. Βιβλιοθήκες άψυχες.
Άμεσες αλλαγές τώρα.
Υπάρχουν πολλοί άριστοι κι άχρηστοι. Ταυτόχρονα. Δεν αρκεί η μόρφωση χρειάζεται και να βλέπει ο νους μακρύτερα από μόνος του.
Ο Ερντογάν ησύχασε καθόλου; Θα δούμε. Αυτός είπαμε, θέλει να φέρει στην Τουρκία μια νέα συμφωνία του 2023 για ν’ αντικαταστήσει τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Ποιος θα του κάνει τη χάρη;
Οποίος πιστεύει ότι θα παραδώσει έδαφος και θάλασσα τούτους τους καιρούς λάθος πράττει. Ένας παρέδωσε τα Ίμια. Που δεν είναι βραχονησίδα. Είναι παιδί του Αιγαίου. Και τα παιδιά του Αιγαίου είναι όλα παιδιά της ίδιας ιστορίας, ακόμα κι αν στέκουν βουβά και ακατοίκητα.
Όπως οι βράχοι κι οι βραχονησίδες!

Η ανάγωγος…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ