Απεργία ΜΜΜ: Ακινητοποιημένα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ στις 18 Φεβρουαρίου

0
4

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στο μετρό, στο τραμ, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) ως αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου ως αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ως εκ τούτου, αύριο (18/02), χειρόφρενο θα τραβήξουν το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) τονίζουν:

«Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν «δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ, ώστε να αρθεί το ασφαλιστικό κενό των προηγούμενων ετών και ανάληψη του κόστους από το κράτος, επαναφορά των ΒΑΕ όπου έχουν καταργηθεί και την επέκτασή τους στις ειδικότητες της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης», σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ αναφέρουν, ανάμεσα σε άλλα, πως «το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια».

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ