Απογειώνεται δημοσκοπικά το Κόμμα του Brexit και ανατρέπει τα πάντα στην Μ. Βρετανία αλλά και στην Ευρώπη

0
11

Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα ήθελαν οι Γερμανοί. Κράτησαν ανάλγητη στάση με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να καθυστερήσουν πέραν του κανονικού και τώρα η Μ. Βρετανία θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Και όπως δεν το περίμεναν και ούτε μπορούσαν να το φανταστούν οι  Γερμανοί “επιβήτορες” της Ευρώπης, πρώτο και με αυξανόμενη διαφορά στις προτιμήσεις των Βρετανών ψηφοφόρων είναι το νέο κόμμα Brexit του κορυφαίου Άγγλου ευρωσκεπτικιστή Νάϊτζελ Φάρατζ, γεγονός που ανατρέπει τα πάντα. Την ισορροπία των δυνάμεων στο νέο ευρωκοινοβούλιο με την προσθήκη των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών αλλά και την προοπτική μεγάλων ανακατατάξεων στην Μ. Βρετανία με μια νέα κυβέρνηση που μαζί με αυτή του Ντόναλντ στις ΗΠΑ, θα είναι απόλυτα εχθρική απέναντι στην Ευρώπη της Γερμανίας

Σε νέα δημοσκόπηση που οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Observer, το κόμμα  Brexit του αντι- ΕΕ  Νάιτζελ Φάρατζ απογειώνεται, συγκεντρώνοντας το 34% των προθέσεων ψήφου, δηλ. ποσοστό πολύ υψηλότερο από εκείνα των Συντηρητικών και των Εργατικών μαζί.

Σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση [23η Απριλίου], το Κόμμα του Μπρέξιτ διπλασιάζει το προβάδισμά του επί των Εργατικών: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται δεύτερο, περιοριζόμενο στο 21% των προθέσεων ψήφου (-7%).

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι οποίοι εναντιώνονται στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, πιστώνονται 12% των προθέσεων ψήφου (+5%) και ξεπερνούν έτσι τους Συντηρητικούς υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι: το κυβερνών κόμμα δεν συγκεντρώνει παρά το 11%, καταδεικνύει η έρευνα του Ομπζέρβερ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου από το ινστιτούτο Opinium Research από την Τετάρτη ως την Παρασκευή σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.004 ενηλίκων Βρετανών.Το νεότευκτο κόμμα του Φαράζ αυτοπαρουσιάζεται ως αυτό που μπορεί να “σώσει” το Μπρέξιτ, να χειριστεί με εθνικά επωφελή τρόπο το διαζύγιο του ΗΒ με την ΕΕ.

Η αποχώρηση αρχικά θα γινόταν την 29η Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε δύο φορές, ελλείψει της έγκρισης από τη Βουλή των Κοινοτήτων της Συμφωνίας Αποχώρησης στην οποία κατέληξαν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες τον Νοέμβριο.

Νέα προθεσμία ορίστηκε από τους Ευρωπαίους η 31η Οκτωβρίου, γεγονός το οποίο υποχρέωσε τη χώρα να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, όπως τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. εκλογική Η διαδικασία προβλέπεται να διεξαχθεί στο ΗΒ την 23η Μαΐου.

 

odosdrachmis.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ