Αποκαθήλωση της τηλεκπαίδευσης Κεραμέως: Μαθητές σε χωριό κάνουν μάθημα στο κρύο, σε καφενείο με δύο κινητά τηλέφωνα (Photos)

0
6
Μικροί μαθητές στο χωριό Πεύκη Ηλείας, κάνουν μάθημα στο καφενείο του χωριού, σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας δύο κινητά τηλέφωνα στερεωμένα σε κολοκύθες. Φωτογραφία: Proini.gr

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν έρχονται να διαψεύσουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα για την τηλεκπαίδευση που έχει αποτύχει παταγωδώς σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία.

Ενόσω η κυβέρνηση και η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαφημίζουν το εγχείρημα ως «επιτυχημένο», αγνοώντας επιδεικτικά τα ατελείωτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές με τη σύνδεση στο πρόγραμμα, υπάρχουν εικόνες που αποδεικνύουν την ελλιπή προετοιμασία και σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, όλοι οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε λάπτοπ. Σαφέστατα το πρόβλημα μεγεθύνεται όσο απομακρυνόμαστε από τα αστικά κέντρα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εικόνες προκαλούν απλά σοκ όταν μικροί μαθητές που θέλουν απλώς να κάνουν το μαθημά τους είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν σε ομάδες μέσα από ένα ή δύο κινητά τηλέφωνα… Εικόνες που θα πρέπει να δει η ίδια η Νίκη Κεραμέως και να παρέμβει.

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι φωτογραφίες από το χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου όπου 5-6 παιδιά φορώντας μπουφάν, κουκούλες αλλά και μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό, αψηθούν όλες τις δυσκολίες για να κάνουν μάθημα. Το μάθημα γίνεται σε καφενείο. Ο λόγος; Είναι το μοναδικό σημείο που υπάρχει ίντερνετ στο χωριό. Όπως αναφέρει η Proini.gr, μοιράζονται ένα… κινητό και ένα παλιό λάπτοπ κι αυτά δανεικά, για να μπουν στην πλατφορμα του Υπουργείου.

Φωτογραφία: Proini.gr

Μολαταύτα, σχεδόν αδιαμαρτύρητα συνεχίζουν να κάνουν το μάθημά τους. Εικόνες που πρέπει να προβληματίσουν ιδιαιτέρως, ειδικά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όταν αναφέρεται στην τηλεκπαίδευση και στα προβλήματα που καταγράφονται στη χώρα και φυσικά να δοθούν λύσεις.

«Εγώ ντρέπομαι για την εικόνα αυτή των παιδιών»

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Πεύκης κ. Γρηγόρης Ξουλεής μιλώντας στην Πρωινή για το θέμα που ο ίδιος ανάδειξε και που κατά συνέπεια αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το θέμα της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης αναφέρει:

«Το χωριό μας όπως εκτός από τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχει ίντερνετ και εγώ ως πρόεδρος της κοινότητας εδώ και ένα χρόνο έχω υποβάλλει αίτημα που μάλιστα έχει πρωτοκολληθεί για να αποκτήσει η Πεύκη έστω σ το κοινοτικό κατάστημα, πρόσβαση στο διαδίκτυο το οποίο όπως καταλαβαίνετε ιδιαίτερα μετά τα επαναλαμβανόμενα lockdown αποκτά ιδιαίτερη σημασία. 

Φωτογραφία: Proini.gr

Όλες οι δουλειές και η εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο όπως και των αγροτών γίνεται διαδικτυακά και βεβαίως και το μάθημα των παιδιών μας του δημοτικού με την τηλεκπαίδευση αφού τα σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας. Απάντηση έως τώρα δεν έχω πάρει, παρότι απευθύνθηκα όπου μπορούσα και οι απαντήσεις που πήρα ήταν ότι κι άλλα χωριά δεν έχουν και περιμένουν τη σειρά τους για να συνδεθούν! Τα παιδάκια λοιπόν του σχολείου που πηγαίνουν δημοτικό στο Γούμερο, τώρα μένουν στα σπίτια τους στο χωριό και οι γονείς έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί ούτε ίντερνετ υπάρχει για να κάνουν μάθημα διαδικτυακό, ούτε τάμπλετ έχουν! Το μόνο οίκημα του χωριού που έχει ίντερνετ είναι το δικό μου μαγαζί που είναι ψησταριά- καφετέρια και που τώρα είναι κλειστό με απόφαση της κυβέρνησης όπως όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μη μπορώντας λοιπόν να βλέπω αυτήν την κατάσταση, έχω διαμορφώσει λίγο ένα χώρο έξω από το κατάστημα όπου τα παιδιά κάθονται μέσα στο κρύο πλέον να κάνουν μάθημα, τους έδωσα ένα παλιό λαπτοπ που είχα αλλά δεν φτάνει όπως καταλαβαίνετε και τα παιδιά έχουν και ένα κινητό. Με το ίδιο κινητό προσπαθούν να κάνουν μάθημα τρία παιδιά μαζί! Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους!! Πέντε παιδιά μεσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό!! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση»!

Πηγή: Proini.gr

 

documentonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ