Αποκαλυπτικός ο Παπαδημητρίου: Νέο μνημόνιο από Μητσοτάκη για να δοθεί μέρος των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες

0
26
Óôéãìéüôõðï áðü ôçí çìåñßäá ôçò ¸íùóçò Áóöáëéóôéêþí åôáéñåéþí (ÅÁÅÅ),ÄåõôÝñá 15 Áðñéëßïõ 2019 (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
  • Ποιο το σχέδιο της ΝΔ για τα βάρη των τραπεζών
  • «Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από αυτό το βάρος» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ
  • Προανήγγειλε νέα πιστοληπτική γραμμή

Τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης ημέρας αποκάλυψε με τρόπο ξεκάθαρο και αναντίρρητο ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, λέγοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να δώσει έμφαση στις τράπεζες, παρέχοντάς τους μέρος από το «μαξιλάρι» ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ που διαθέτει η κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας νέα πιστοληπτική γραμμή στήριξης, με άλλα λόγια νέο μνημόνιο.

Σε συνέντευξή του στον Real Fm ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε πως στόχος του κόμματός του είναι να ελαφρύνει τις τράπεζες από τα βάρη τους, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχουν διατεθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το λεγόμενο «μαξιλάρι».

Είπε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος/υποψήφιος: Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες εποπτεύονται γενικώς από τη Φρανκφούρτη. Η εποπτεία λέει ότι τα κόκκινα δάνεια, τα οποία είναι το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών και τις εμποδίζει να κάνουν πιο καλά τη δουλειά τους θα απορροφηθούν το 2022-2023. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από αυτό το βάρος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δις. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό.Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φώναζα ότι είναι λανθασμένη αυτή η επιλογή. Αυτό, όμως, θα αλλάξει. Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν και αυτό που έκαναν τα υπόλοιπα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί. Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε το 2015 για αυτό η ελληνική οικονομία παρέμεινε κλειδωμένη την ώρα που οι άλλες πήγαιναν καλά. Γιατί να πάει καλά η Πορτογαλία, τι παραπάνω έχουν από μας;

Όταν ερωτήθηκε για το αν η πιστοληπτική γραμμή που ανέφερε σημαίνει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ο Παπαδημητρίου απάντησε πως «όχι, είναι αυτό που παίρνεις όταν είσαι σε μεταμνημονιακή κατάσταση. Διαλέχτηκε κάτι για την Ελλάδα, που φτιάχτηκε μόνο για εμάς. Το έφτιαξε ο κ. Τσίπρας, επειδή δεν καταλαβαίνει οικονομικά, επειδή δεν νιώθει πως λειτουργεί το σύστημα. Στα οικονομικά ακολουθούσε τη συνταγή του Μνημονίου».

 

altsantiri.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ