ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ “ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ”:Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει ότι η Ιαπωνία και η Ρωσία έφτασαν σε ιστορική συμφωνία

0
14

   Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe περιέγραψε ως “ιστορικές” τις πρόσφατες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

   Ο Abe μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση τόνισε ότι οι αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να διεξαχθούν «μόνο με το πρόσωπο το οποίο εμπιστεύεσαι».

«Τα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο, εάν τα μέρη τηρήσουν αυστηρά τις υποσχέσεις τους. Φυσικά, ο καθένας από εμάς εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του και οι διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι πολλές φορές δύσκολες, αλλά αντιμετωπίζω με μεγάλο σεβασμό τον πρόεδρο Putin ως εταίρο στον διάλογό μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Putin και ο Abe θα συναντηθούν στο Βλαδιβοστόκ για 19η φορά. Η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή ορισμένων στρατηγικών εγγράφων συνεργασίας.

Η Ιαπωνία αμφισβητεί τα ρωσικά νησιά Shikotan, Iturup, Habomai και Kunashir, επιμένοντας ότι αυτά τα νησιά πρέπει να παραδοθούν στην Ιαπωνία. Τα μέρη δεν κατέληξαν σε τελική λύση στο πρόβλημα των αμφισβητούμενων νησιών, αλλά υπέγραψαν ορισμένες συμφωνίες για «κοινές οικονομικές δραστηριότητες» στα νησιά σε τομείς, όπως η αλιεία, ο τουρισμός, η ιατρική και η οικολογία.

Το 1964, η ΕΣΣΔ προσέφερε στην Ιαπωνία τόσο την ειρηνευτική συνθήκη όσο και την παράδοση αρκετών από τα νησιά Kuril, αλλά η Ιαπωνία αρνήθηκε την προσφορά. Σήμερα, ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Vladimir Putin και ο Shinzo Abe έχουν ήδη καταλήξει σε μυστική συμφωνία για την κυριότητα των νησιών Kuril.

   Πράγματι, η συνάντηση τον Δεκέμβριο του 2016 στην πατρίδα του Shinzo Abe, την πόλη Ναγκάτο, σηματοδότησε μια σημαντική καινοτομία στις σχέσεις Ρωσίας-Ιαπωνίας. Κατόπιν τούτου, ξαφνικά, οι ιαπωνικές εταιρείες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: Pravda.Ru

Μετάφραση:”Αναστοχασμοί:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ