ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ “ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ” :Η Αμερική “στρέφεται” στον τροτσκισμό !

0
17

Μια ματιά στη σύγχρονη Αμερική δίνει την εντύπωση ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού πειράματος που εκτυλίσσεται στη χώρα. Η κλίμακα του πειράματος ανακαλεί στη μνήμη αυτό που έζησε η Ρωσία πριν από 100 χρόνια. Οι συνέπειες είναι πιθανό να είναι παρόμοιες.

Μιλώντας για την κατάσταση στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ομπάμα, ο εξέχων πολιτικός και διπλωμάτης της Ρωσίας Γεβγένι (Ευγένιος) Πριμακόφ χρησιμοποίησε συχνά τον όρο “Τροτσκισμός”.

Η ουσία αυτού του φαινομένου έγκειται στον απολυταρχισμό της παγκοσμιοποίησης και στην απόλυτη απόρριψη όλων των εθνικών πτυχών της ζωής.

Δεύτερον, ο τροτσκισμός τονίζει τη διαδικασία, ενώ ακυρώνει τον τελικό στόχο: «Η διαδικασία είναι τα πάντα, ο απώτερος στόχος δεν είναι τίποτα!»
Όταν μεταφράζεται στη γλώσσα της πρακτικής πολιτικής, ο τροτσκισμός ορίζει “μόνιμη (αδιάκοπη) επανάσταση”, η οποία αποτελεί στόχο καθαυτό. Όταν χαρακτήρισε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ομπάμα, ο ακαδημαϊκός Πριμακόφ είδε σταθερή κίνηση προς τα εμπρός για χάρη της ίδιας της προόδου και συνεχή αγώνα με τους εχθρούς για χάρη του αγώνα.

Ο τροτσκισμός, ο οποίος έλαβε ταχεία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, συνέβαλε στην πλήρη διάλυση του παγκόσμιου συστήματος καθολικών αξιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με άλλα λόγια, η προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα ήταν ένα γιγαντιαίο πείραμα, στόχος του οποίου ήταν να μεταμορφώσει τις ΗΠΑ σε ένα κράτος νέου τύπου, στο “πρώτο παγκόσμιο κράτος του κόσμου”.

Οι νόμοι αυτού του νέου κράτους θα γίνονταν παγκόσμιοι και καθολικοί. Πράγματι, τα αμερικανικά δικαστήρια είχαν το δικαίωμα να κρίνουν τον καθένα για ο,τιδήποτε σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ οι ΗΠΑ και οι πολίτες τους θα ήταν απρόσβλητοι και άτρωτοι σε οποιοδήποτε δικαστήριο εκτός των ΗΠΑ. Έχουμε δει αυτόν τον μηχανισμό σε δράση πολλές φορές.

Παραδοσιακά, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η μετατροπή των Ηνωμένων Πολιτειών σε παγκόσμιο κράτος προέβλεπε την απάρνηση της εθνικής, ιστορικής και ψυχολογικής ταυτότητας. Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι περισσότερο έτοιμες για αυτή την αποπροσωποποίηση από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Εξάλλου, η χώρα χτίστηκε από μετανάστες που ξεκίνησαν τη ζωή τους στη νέα γη με τον πλήρη αφανισμό και καταστροφή των ντόπιων Αμερικανών, καθώς και με τη χλωρίδα και την πανίδα της ανοιχτής ηπείρου. Οι ΗΠΑ, από την αρχή, απέκλειαν κάθε είδους περιορισμούς. Η αμερικανική ιστορία είναι σαν μόνιμη και άθραυστη καταστροφή όλων των περιορισμών και απαγορεύσεων στο πνεύμα του κλασικού τροτσκισμού (επιρρεπής στον αναρχισμό).

Ο μετασχηματισμός του αμερικανικού έθνους σε μια απρόσωπη μάζα πολιτών του κόσμου που στερούνται διαφορών για φυλετικούς, γλωσσικούς και θρησκευτικούς λόγους θα έπρεπε να ενισχυθεί με τη διαγραφή των διαφορών των φύλων και τη διάσπαση σε γενιές. Μέχρι πρόσφατα, φαινόταν ότι οι Αμερικανοί ήταν έτοιμοι να πάνε σε αυτά τα άκρα.

Ωστόσο, μετά την πρώτη προεδρική θητεία του Ομπάμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκλονίστηκαν από την εμφάνιση συντηρητικών στις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος – το αποκαλούμενο ‘Tea Party. Αυτό το κίνημα επαναστάτησε ενάντια στο σύστημα.

Ξαφνικά, κατέστη σαφές ότι υπήρχαν πολλοί Αμερικανοί που δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από ο,τιδήποτε τους κάνει Αμερικανούς. Ήθελαν να παραμείνουν ως απόγονοι των πατέρων τους και των παππούδων που αγαπούσαν τη γη τους. Δεν ήθελαν να σταματήσουν να είναι άνδρες και γυναίκες που προορίζονταν να γίνουν γονείς, να κληροδοτήσουν τη γη τους στα παιδιά τους, που θέλησαν να τα αναθρέψουν σύμφωνα με τις δικές τους παραδόσεις και πρότυπα.

Το Tea Party νικήθηκε, αλλά το φαινόμενο αποδείχτηκε επίμονο: έφερε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Οι υποστηρικτές της ιδέας της αιώνιας επανάστασης περιφρονούν τα καθυστερημένα και παλιομοδίτικα άτομα που περιορίζονται στις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις τους, την περιουσία, τη γη, τις παραδόσεις και τα μνημεία τους.

Είναι γνωστό ότι οι τροτσκιστές συνηθίζουν να αγωνίζονται με ζήλο. Στη σημερινή Αμερική, ο πόλεμος εναντίον του παρελθόντος έχει καταστεί η βασική συνιστώσα της εσωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους νέους Αμερικανούς τροτσκιστές, το παρελθόν πρέπει να αντικατασταθεί από ένα καινοτόμο παρόν, με νέους ήρωες και σύμβολα. Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει γίνει σίγουρα ένα από αυτά τα σύμβολα. Ο Ομπάμα έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Πιθανότατα, θα ανακηρυχθεί και ως πρώτος άγιος της νέας εποχής.

Όταν περιγράφουμε τον τροτσκισμό, πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό το φαινόμενο ήταν πάντα η πηγή και η θεωρητική βάση για τις πιο τρομερές και σκληρές μορφές δικτατορίας. Αυτός ο δρόμος αρχίζει με διακηρύξεις μέγιστης ελευθερίας, και συνεχίζει με απεριόριστη ελευθερία για όσους ήταν καταπιεσμένοι, περιορισμένοι και ανελεύθεροι. Η ελευθερία χωρίς όρια αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σε μια δικτατορία.

Στη σημερινή Αμερική, μπορεί κανείς να δει ήδη τα πρώτα βήματα της «δικτατορίας της ελευθερίας». Ας δώσουμε προσοχή στη συνεχιζόμενη διαδικασία άρσης όλων των ειδών απαγορεύσεων και περιορισμών στις ΗΠΑ. Απαγορεύεται να απαγορεύονται τα πάντα στη σημερινή Αμερική. Η απαγόρευση των απαγορεύσεων είναι η χειρότερη όλων των μορφών δικτατορίας, αφού δεν έχει περιορισμούς.

Η ελευθερία δεν είναι ποτέ αρκετή, καθώς υπάρχει πάντα κάτι απαγορευμένο αριστερά. Η ελευθερία δεν μπορεί να είναι ούτε εργαλείο, διότι τίποτα δεν μπορεί να είναι πάνω από αυτήν. Εάν κάτι ή κάποιος πρέπει να καταστραφεί για χάρη της ελευθερίας, αυτό θα γίνει. Την ίδια στιγμή, αν κάποιος πρέπει να θυσιάσει την ελευθερία για να διατηρήσει κάτι, αυτό δεν θα λειτουργήσει.

Ο Ιωσήφ Στάλιν απομακρύνθηκε από παρανοϊκά παγκοσμιοποιημένα όνειρα και προσπάθησε να μετατρέψει τη Ρωσία στο πρώτο παγκόσμιο κράτος. Η Ρωσία ήταν εκεί και το έκανε αυτό, ενώ η Αμερική το προσπαθεί απλώς.

Το τεχνολογικό επίπεδο δεν έχει σημασία εδώ – το κυριότερο είναι η κατάσταση του νου. Σε ένα μέρος όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποστασιοποιηθεί, ώστε να εγκαταλείψουν το παρελθόν τους, τα πρόσωπα και το φύλο τους, το όνομα και την εθνικότητά τους, αν είναι έτοιμοι να ξεχάσουν τους γονείς και τα παιδιά τους, οι τροτσκιστές θα έρθουν να διεξάγουν τα τερατώδη πειράματα τους εκεί.

ΠΗΓΗ:Dmitry Nersesov/Pravda.Ru

Μετάφραση :”Αναστοχασμοί”

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ