ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ “ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ”:Oι “Μαύρες χήρες” επιστρέφουν στη Ρωσία από τη Συρία και το Ιράκ

0
7

Η Ρωσία καλωσορίζει τις γυναίκες και τα παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ. Έως και 90 άτομα έχουν επιστρέψει στη Ρωσία από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Στις 12 Νοεμβρίου, οι οικογένειες των τρομοκρατών από την απελευθερωμένη πόλη Raqqa επέστρεψαν στη Μόσχα. Πολλοί στη Ρωσία πιστεύουν ότι οι «μαύρες χήρες» θα δημιουργήσουν ένα τρομοκρατικό δίκτυο στη Ρωσία και θα αυξήσουν τα παιδιά τους για να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο Αμπντ Σαλάμ Αλί, εκπρόσωπος του κόμματος της Συριακής Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης στη Ρωσία, λέει ότι «αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν συμμετείχαν σε εχθροπραξίες που δεν συμμετείχαν στη διάπραξη αιματηρών εγκλημάτων». Επιπλέον, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ήταν μια οικειοθελή απόφαση γυναικών και παιδιών να επιστρέψουν στη Ρωσία.

Ωστόσο, οι bloggers του Διαδικτύου πιστεύουν ότι οι γυναίκες αυτές είχαν εγκαταλείψει οικειοθελώς την επικράτεια του Χαλιφάτου για να γεννήσουν παιδιά της Τζιχάντ. Καθώς επιστρέφουν στη Ρωσία, επιστρέφουν ως τρομοκράτες ή τουλάχιστον μητέρες τρομοκρατών. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτές οι γυναίκες δεν θα υποστούν ποινικές διώξεις στη Ρωσία. «Οι σύζυγοι των τρομοκρατών είναι ακόμα πιο τρελές από τους ίδιους τους τρομοκράτες, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουν ότι αυτές οι γυναίκες δεν έχουν το Τζιχάντ στο μυαλό τους. Θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους διδάσκοντάς τους το Τζιχάντ και τα παιδιά τους θα γίνουν εξαιρετικοί πολεμιστές του Χαλιφάτου σε 15, 20 χρόνια», έγραψε ένας blogger.

Η Leyla Ayubova, πρόεδρος του Συμβουλίου της Τσετσενίας, εξήγησε στο Pravda.Ru, ότι η εργασία με τις συζύγους και τις χήρες των αγωνιστών ξεκινά την στιγμή που επιστρέφουν στο σπίτι τους σε ένα αεροπλάνο. «Πρόκειται για τους ντόπιους της Τσετσενικής Δημοκρατίας, του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν».

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος για κανέναν. Δεν θα υπάρξουν προκλήσεις, διενεργούμε το έργο αυτό υπό την αυστηρή καθοδήγηση του επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας. Βρίσκουμε τους συγγενείς τους και παρακολουθούμε τη διαδικασία αποκατάστασής τους. Γενικά δημιουργείται ατμόσφαιρα», δήλωσε ο ακτιβιστής. «Τα παιδιά δεν είναι ένοχα για τίποτα. Βλέπουν την ειρηνική ζωή, όπου όλοι είναι μια μεγάλη οικογένεια, βλέπουν αμοιβαίο σεβασμό και υποστήριξη και αυτή η στήριξη καταστρέφει τις ιδέες για τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια του 2016 προκλήθηκαν περισσότερες από 40 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία, σκοτώθηκαν 140 μαχητές, 900 μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και συνεργοί τους. Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ξέρουν να εργάζονται σε αυτόν τον τομέα.

ΠΗΓΗ: Pravda Ru./ Lyuba Lulko (Stepushova) (Μετάφραση, «Αναστοχασμοί»)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ