ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Από πότε η Ουάσινγκτον μιλά εξ ονόματος των άλλων;

0
8

Η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι ένα ανήθικο έκτρωμα κληρονομημένο από τους πρώην αποικιακούς τους αφέντες, μια ξεπερασμένη υπενθύμιση της εισβολής, της αλαζονείας και της θρασύτητας, παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών, σχεδιάζοντας γραμμές στους χάρτες, εισβάλλοντας σε χώρες και αφαιρώντας ή εγκαθιστώντας τις κυβερνήσεις τους. Αυτά τον 19ο αιώνα.

   Στη χθεσινή ενημέρωση Τύπου με τον αμερικανό πρώην κατεργάρη επιχειρηματία και τώρα υποκρινόμενο στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, Τίλλερσον, πρέπει να ήταν υπερήφανος για τα τόσα χρόνια αλαζονικής συμπεριφοράς σε πολλά επίπεδα. Πρώτον, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ δε θεωρούν ότι η οικογένεια Άσσαντ μπορεί να παραμείνει στην εξουσία στη Συρία και δεύτερον, μίλησε για τη Διεθνή Κοινότητα λέγοντας ότι δεν θα δεχόταν μία Συρία με τον Άσσαντ. 

…Από πότε, λοιπόν, οι Η.Π.Α. είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος πρωτίστως για τον Συριακό λαό και δευτερευόντως για την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα;

Μια κοινότητα η οποία σήμερα, χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έγινε από τους τελευταίους της προέδρους και σε μεγάλο βαθμό χάρη στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και τον ελεύθερο Τύπο, όπως αυτή η σελίδα, που αντιμετωπίζει τις Η.Π.Α. με καχυποψία, χλευασμό ή ακραίο μίσος, ένα συναίσθημα που μοιράζεται ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των ιστορικών εταίρων της, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

   Σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αν ο κ. Τίλλερσον και το αφεντικό του, ο Τραμπ, δεν το γνωρίζουν, εκείνοι που αποφασίζουν αν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση η οικογένεια αλ-Άσσαντ στη Συρία δεν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Ρεξ Τίλλερσον, ούτε πράγματι η Ουάσινγκτον ή το ΝΑΤΟ ή τα φιλαράκια των Η.Π.Α.

Αυτός που αποφασίζει ποιος κυβερνά τη Συρία είναι ο συριακός λαός, ο οποίος την τελευταία φορά ψήφισε μαζικά να παραμείνει Πρόεδρός τους ο Μπασάρ αλ Άσσαντ.

Σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας, τις οποίες οι Η.Π.Α. θέλουν να διακηρύττουν αλλά να μην εφαρμόζουν, ο Πρόεδρος των Συρίων είναι εκείνος που ο συριακός λαός προτίμησε να εκλέξει, και μάλιστα σε μια εκλογική διαδικασία, όπου ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να σταθεί. Κι όχι κάποιο αστείο του ΝΑΤΟ, όπου υπονομεύονται εκλογές και αποκλείονται υποψήφιοι.

ΠΗΓΗ: pravda.rn 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ