ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ρωσία και Κίνα: Ο Δράκος και η Αρκούδα χτίζουν μια νέα τάξη πραγμάτων για τους ίδιους

0
8

Η συνάντηση ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσικής Oμοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ξι Ζινπίνγκ, έλαβε χώρα στη Μόσχα στις 3 Ιουλίου.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας υπέγραψαν ένα πακέτο συμφωνιών συνολικού ύψους άνω των 10 δις. δολαρίων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ξι Ζινπίνγκ είχαν περισσότερες από είκοσι συναντήσεις στο παρελθόν, ενώ τρεις από αυτές πραγματοποιήθηκαν αυτόν τον χρόνο. Επιπλέον, η συνάντηση της 3ης Ιουλίου στη Μόσχα λέγεται ότι είναι ένα από τα γεγονότα της χρονιάς. Αξιωματούχοι και της Ρωσίας και της Κίνας μιλούν για ένα άνευ προηγουμένου υψηλό επίπεδο ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το 41% των Ρώσων δήλωσε ότι η Κίνα είναι προνομιακός σύμμαχος της Ρωσίας, από την οποία η Ρωσία μπορεί να αναμένει στήριξη σε περιόδους ανάγκης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ουάνγκ Γι, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fenghuang του Χονγκ Κονγκ είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να παράσχει στη Ρωσία κάθε είδους βοήθεια-από οικονομική μέχρι στρατιωτική, εάν παραστεί ανάγκη.

Η κυβέρνηση Τράμπ, ακριβώς όπως η ομάδα του προκατόχου του Ομπάμα, φαίνεται πως είναι ανίκανη να βρει μια κοινή γλώσσα με την Κίνα.

Πηγή: pravda.rn

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ