Απολογείται στην ανακρίτρια ο Λιγνάδης – Απορρίφθηκε το αίτημα για ακύρωση της προδικασίας

0
5

Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, βρίσκεται ενώπιον της ανακρίτριας και έχει ξεκινήσει η απολογία του. Η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας απορρίφθηκε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε χθες ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που εφαρμόστηκε σε βάρος του κ. Λιγνάδη, «λόγω άσκησης ποινικής δίωξης χωρίς προηγούμενη κλήση του υπόπτου προς παροχή εξηγήσεων».

Στην αίτηση ακυρότητας, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, αμφισβητεί την αξιοπιστία των μαρτύρων και επικαλείται ανυπαρξία στοιχείων. Δεν υπάρχει στη δικογραφία «ο δικός μου αντίλογος» και «συνεπώς η αβασάνιστη αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης των διωκώμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων» αλλά «σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στη μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λέει ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης.

Παράλληλα, στο απολογητικό του υπόμνημα το οποίο έχει παραδώσει ήδη στην ανακρίτρια, δηλώνει «αθώος», επιχειρώντας να αντικρούσει όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς καλλιτέχνης αναφέρει στο υπόμνημα του ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του «είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά». «Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», σημειώνει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

 

topontiki.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ