Απόδειξη ότι ΟΛΕΣ οι «κλιματικές μελέτες» είναι σε ΛΑΘΟΣ βάση ΚΑΙ αντιεπιστημονικές!

0
39

Ποια είσαι εσύ που γράφεις, θα ρωτήσουν πιθανά κάποιοι, και αμφισβητείς τους επιστήμονες; Έχεις κάποια ειδικότητα;

Ναι, έχω: Του ανθρώπου με καλή μόρφωση, μεράκι για μελέτη και έρευνα, αλλά το βασικότερο, χρήση κοινής λογικής.

Και πριν πω τις απαντήσεις θα θέσω το εξής ερώτημα: Πως είναι δυνατόν να μιλάμε «επιστημονικά» για κλιματικές αλλαγές, φαινόμενο του θερμοκηπίου και υπερθέρμανση του πλανήτη βασιζόμενοι ΜΟΝΟ στη Χημεία και όχι στη Φυσική; Ποιος μεγάλος επιστημονικός εγκέφαλος το σκέφτηκε όλο αυτό;

Νίκολα Τέσλα: Για να κατανοήσεις το Σύμπαν, πρέπει να σκεφτείς με όρους Ενέργεια, Δονήσεις, Συχνότητες

Βρείτε μου, λοιπόν, ΜΙΑ αναφορά των επιστημόνων στις κλιματικές αλλαγές, ακόμα κι αυτών που είναι κατά του αφηγήματος της Κλιματικής Αλλαγής, που να παρουσιάζουν το ρόλο της Φυσικής -θετικά ή αρνητικά- σε αυτές.

Όλοι μιλούν για αιωρούμενα σωματίδια (χημεία) το διοξείδιο του αζώτου, το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο κ.λπ ενώ η φυσική είναι παρούσα μόνο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου «όπου μέρος της μακρού μήκους κύματος ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τη Γη κατακρατείται από την ατμόσφαιρα και επανεκπέμπεται στη Γη».

Σε ποια ακτινοβολία αναφέρονται; Του Ήλιου, φυσικά, που χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε καμία ζωή πάνω στον πλανήτη μας.

Ποιος επινόησε το φαινόμενο του θερμοκηπίου; Ένας χημικός, ο Σουηδός χημικός Σβάντε Αρρένιους, στον οποίο οφείλεται και η ονομασία του φαινομένου, όταν το 1896, την εποχή του προετοίμαζε τη διδακτορική του διατριβή, ανέπτυξε τη θεωρία ότι οι ραγδαία αυξανόμενες βιομηχανίες που στέλνουν άνθρακα και άλλους ρύπους στον αέρα ίσως να μη διαφέρουν, όσον αφορά τις επιπτώσεις στις κλιματικές αλλαγές, από τα στοιχεία που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα με την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883. Ναι, μόνο που οι Γεωμηχανιστές τώρα ισχυρίζονται ότι οι εκρήξεις ηφαιστείων που σκοτεινιάζουν τον ήλιο, ρίχνουν και προσωρινά τη θερμοκρασία, αλλά … αυτά είναι ψιλά γράμματα, πάμε παρακάτω.

Τότε η μοναδική ακτινοβολία που δεχόταν ο πλανήτης μας ήταν από τον ήλιο, τον τόσο σημαντικό για όλους μας. Συμβαίνει το ίδιο τώρα;

Πνιγμένη στην ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας η Γη και ουδείς κάνει λόγο

«Η ασύρματη τεχνολογία και ειδικά η 5G θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» – αυτό είναι το επίσημο αφήγημα

Καταρχάς το περιβάλλον έχει ήδη αρχίσει να πνίγεται από την ίδια την τεχνολογία και όχι μόνο από την ακτινοβολία της. Στο Digital Technologies Are Part of the Climate Change Problem γίνεται αναφορά και στα δύο, στα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ψηφιακή τεχνολογία και συμβάλλουν στην Κλιματική Αλλαγή:

 1. Υπάρχει συνεχής αντικατάσταση συσκευών και όχι επιδιόρθωση
 2. Οι ενημερώσεις λογισμικών απαιτούν ολοένα και πιο ισχυρούς εξοπλισμούς άρα και κατανάλωση ενέργειας εκτός από αντικατάσταση
 3. Το eWaste παρά την ταχεία ανάπτυξη (σ.σ. ΚΑΙ των ανεμογεννητριών) παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα
 4. Η ψηφιακή τεχνολογία αυξάνει την ανάγκη και ζήτηση παραγωγής ρεύματος, τόσο για την κατασκευή της όσο και τη χρήση της. Για παράδειγμα, το 2017 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε ένα άρθρο που ανέφερε ότι «έως το 2020, η εξόρυξη Bitcoin θα μπορούσε να καταναλώνει την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο, όπως αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο». Για το cloud; Λέξη κανείς…
 5. Οι μελλοντικές προβολές που σχετίζονται με τις Έξυπνες Πόλεις, το 5G και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων δημιουργούν πρόσθετες ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση ενέργειας. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το περιβαλλοντικό κόστος και τα οφέλη από τις επερχόμενες εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία.
 6. Οι περισσότερες ψηφιακές τεχνολογίες βασίζονται σε σπάνια ορυκτά που ολοένα και λιγοστεύουν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν, για παράδειγμα, ότι ένα κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα από το ένα τρίτο των στοιχείων στον Περιοδικό Πίνακα. Ορυκτά όπως το Κοβάλτιο, τα 17 στοιχεία σπάνιας γης, το Γάλλιο, το Βολφράμιο κ.α. αυξάνουν όλο και περισσότερο σε ζήτηση, ωστόσο, η πραγματική εκμετάλλευση τέτοιων πόρων είναι συχνά εξαιρετικά επιβλαβής για το περιβάλλον, και η χρήση της παιδικής εργασίας θεωρείται από πολλούς ως απαράδεκτη – ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν τηλέφωνα! Τα απορρίμματα ορυχείων, οι ανοικτές μέθοδοι εξόρυξης και οι διαρροές απορριμμάτων είναι όλα συνηθισμένα. Η βία και η σύγκρουση για την ιδιοκτησία των πόρων είναι επίσης ευρέως διαδεδομένη, όπως και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία πολλών από τις μεθόδους εξόρυξης.
 7. Ο αντίκτυπος του άνθρακα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι εκτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Έχει εκτιμηθεί, για παράδειγμα, ότι ο τομέας των βιομηχανιών τεχνολογίας εκπέμπει περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και τώρα έχει ξεπεράσει τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών όσον αφορά τα επίπεδα των επιπτώσεών του.
 8. Ηλεκτρική ζήτηση νέας τεχνολογίας: Ενώ η υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμφίβολα θα μείωνε τις επιπτώσεις των ψηφιακών τεχνολογιών στον άνθρακα, πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι αρνητικές παρενέργειες τους. Το ίδιο και η ηλεκτροκίνηση: Μια έκθεση του 2017, για παράδειγμα, υπολόγισε ότι τα αιολικά πάρκα θα πρέπει να καλύψουν ολόκληρη τη Σκωτία για να τροφοδοτήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Βρετανίας. Ακόμη και αν αυτό είναι υπερβολή, επισημαίνει ότι υπάρχει πράγματι περιβαλλοντικό κόστος (όχι μόνο σε τοπικό αντίκτυπο) τέτοιων τεχνολογιών.
 9. Ο αντίκτυπος του μεγάλου αριθμού νέων πύργων κυψελών και κεραιών που θα χρειαστούν για δίκτυα 5G, καθώς και τα κτίρια που στεγάζουν αγροκτήματα διακομιστών και κέντρα δεδομένων έχουν επίσης σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
 10. Επιπλέον, η αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο στην υγεία των νέων δικτύων 5G έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες μεταξύ ορισμένων επιστημόνων, όπως και με την έκκληση 5G στην ΕΕ που υπέγραψε ομάδα 268 (τον Δεκέμβριο του 2019) επιστήμονες και γιατροί ανησυχούν για τον αντίκτυπο των RF-EMF, ειδικά με τα υψηλότερα μήκη κύματος συχνότητας που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη 5G σε υψηλές πυκνότητες σε αστικές περιοχές.
 11. Διάδοση Δορυφορικών Αστερισμών: Ένας τελευταίος πολύ σημαντικός, αλλά συχνά αγνοούμενος, περιβαλλοντικός αντίκτυπος είναι ο πολλαπλασιασμός δορυφόρων στο διάστημα. Πολύ συχνά, ο χώρος θεωρείται ότι δεν έχει καμία σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα, μάλλον όπως θεωρούνταν κάποτε οι ωκεανοί, αλλά στην πραγματικότητα η ρύπανση του χώρου έχει πολύ σημαντική σημασία. Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των ρουκετών που εκτοξεύουν δορυφόρους στο διάστημα δεν έχει σχεδόν εξεταστεί. Όπως σημειώθηκε σε ένα σχόλιο το 2017, «Κανείς δεν γνωρίζει τον βαθμό στον οποίο οι εκτοξεύσεις ρουκετών και η επανεισδοχή των συντριμμιών στο διάστημα επηρεάζουν την ατμόσφαιρα της Γης». Το αυξανόμενο πρόβλημα της συμφόρησης του διαστήματος, όμως, πράγματι τώρα αρχίζει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Από τον Ιανουάριο του 2019, εκτιμάται ότι έχουν εκτοξευθεί περίπου 8950 δορυφόροι στο διάστημα, εκ των οποίων περίπου 5000 ήταν ακόμη στο διάστημα, με μόνο το 1950 να λειτουργεί ακόμη. Και το άρθρο επειδή είναι παλαιότερο, δεν αναφέρεται ΚΑΝ στους 60.000 δορυφόρους του Μασκ που ήδη έχουν αρχίσει να πνίγουν τον πλανήτη και… μόλις ξεκίνησε!

Αυτές οι τεχνολογίες και η χρήση τους, καταλήγει το άρθρο, έχουν πολύ σημαντικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον γενικά όσο και στα συστατικά του κλίματος της Γης. Καθώς αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται πολύ ευρύτερα, οι αρνητικές επιπτώσεις τους θα αυξηθούν.

Και η ακτινοβολία τους;

Φανταστείτε να σας βάλλουν σε έναν φούρνο μικροκυμάτων, εντελώς πεντακάθαρο από σωματίδια και να γυρίσουν τον διακόπτη. Τι λέτε; Δεν θα ψηθείτε επειδή ο αέρας του φούρνου είναι καθαρός;

Η πλήρης ανάπτυξη του 5G θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα οικοσυστήματα. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Παντζάμπ διαπίστωσε ότι τα σπουργίτια που εκτέθηκαν σε ακτινοβολία κυττάρων για πέντε έως 30 λεπτά παρήγαγαν παραμορφωμένα αυγά. Στην Ισπανία, η φωλιά, η αναπαραγωγή και το κούρνιασμα των πτηνών διαταράχθηκαν από την ακτινοβολία μικροκυμάτων από έναν πύργο κυττάρων. Οι ασύρματες συχνότητες έχουν επίσης βρεθεί ότι παρεμβαίνουν στα συστήματα πλοήγησης και στους κιρκαδικούς ρυθμούς των πτηνών, επηρεάζοντας τη μετανάστευση.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι μέλισσες που εκτέθηκαν σε ακτινοβολία χαμηλού φάσματος για 10 λεπτά υπέστησαν διαταραχή κατάρρευσης αποικίας. Και μερικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα έντομα, συμπεριλαμβανομένων των μελισσών, απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία από το φάσμα της μεσαίας ζώνης και του 5G. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές στη συμπεριφορά και τις λειτουργίες των εντόμων με την πάροδο του χρόνου.

Για το 5G αναμένεται να απαιτηθεί η εγκατάσταση 70.2 εκατ. πύργων μικρών κυψελών έως το 2025 και είναι άγνωστο ποια επίδραση θα μπορούσε να έχει η απανταχού ακτινοβολία mmWave στα πτηνά, τις μέλισσες και «άλλα είδη».

Εμείς είμαστε τα «άλλα είδη». Η Κλιματική Αλλαγή είναι ένα είδος από μόνη της, που βασίζεται στη χημεία και όχι στη φυσική, γιατί… έτσι τους βολεύει!

Την επόμενη φορά που θα σας κάνουν λόγο για Κλιματική Αλλαγή και μείωση των εκπομπών άνθρακα, εσείς απαντήστε: Φυσική, άνθρωποι, ΦΥΣΙΚΗ!

igata.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ