ΑΡΘΡΟ-ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Οι αποκαλύψεις του κεντρικού τραπεζίτη για τη “μεγαλύτερη π….” που αναζητούσε τον Αρτέμη Σώρρα! Οργή στη Κύπρο για τους τακτικισμούς του Αναστασιάδη που οδήγησαν στην νέα εισβολή του Αττίλα

0
20

Από την Αθηνά Δημητρίου

Ξεχειλίζει πλέον η οργή στη Κύπρο για τους χειρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Ο άνθρωπος που σύμφωνα με το βιβλίο του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκο Δημητριάδη, θεωρεί τον εαυτό του “μεγαλύτερη πουτάνα και μεγαλύτερη πατρώνα της πολιτικής” βρίσκεται πλέον στο καναβάτσο και μαζί του ολόκληρος λαός-αλλά και ο ελληνισμός.

Οι Τούρκοι έχουν εισβάλλει εκ νέου στη Κύπρο και μόνο το αίμα διαφοροποιεί -προς ώρας- αυτή την εισβολή από εκείνη του 1974. Ας δούμε όμως ποια ήταν η εμπειρία του πρώην διοικητή της Τράπεζας Κύπρου από την συνεργασία του με τον Νίκο Αναστασιάδη, πριν φτάσουμε στο σήμερα με τον Κύπριο πρόεδρο να σέρνεται πλέον σε 3μερή, 5μερή και πάει λέγοντας και κλαίγοντας.

Ο Πανίκος Δημητριάδης λοιπόν εμφανίζει τον πρόεδρο της Κύπρου ως σαρδανάπαλη προσωπικότητα να δηλώνει με αυταρέσκεια ότι είναι “η μεγαλυτερη πουτάνα της πολιτικής ενώ την ίδια στιγμή να ζητά να έλθουν σε επαφή με τον Αρτέμη Σώρρα για να σώσει την Οικονομία της Κύπρου”(!!!!)

Είναι σχεδόν εφιαλιτικό ότι αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι της Κύπρου την ώρα που οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας έχουν ήδη εισβάλλει στη θάλασσα της Κύπρου και κατευθύνονται ολοταχώς στη στεριά…

Αυτή είναι η πραγματικότητα των τουρκικών επιδιώξεων.

Δείτε πως τον περιέγραφε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Πανίκος Δημητριάδης στο βιβλίο του: O κ. Δημητριάδης μεταξύ πολλών άλλων αναφέρεται και σε διαφωνίες πουτ είχε με τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος φέρεται να του είπε πως «αυτή η χώρα δεν μας χωράει και τους δυο».

Η σχέση των δύο πολιτικών λύθηκε όταν ο κ. Δημητριάδης αποδέχθηκε μια πολύ γενναία προσφορά για να παραιτηθεί από τη Κεντρική Τράπεζα και να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στο Λονδίνο.

Το ποσόν που πήρε ως αποζημίωση με απευθείας έμβασμα στο εξωτερικό ήταν πέριξ των 300.000 ευρώ.

Ο Πανίκος Δημητριάδης αναφέρει πως κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αισθάνθηκε ότι εξαπατήθηκε με τον διορισμό ενός ατόμου στο μεταβατικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας η οποία έκλεισε.

Τότε φέρεται να είπε στον κ. Δημητριάδη: «Είμαι η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής. Δεν θα με ξεγελάσεις εσύ, κανένας δεν το κατάφερε. Δεν είμαι μόνο η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής, είμαι και η μεγαλύτερη πατρώνα».

Σε ακόμα μία περίπτωση ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να είπε στο κ. Δημητριάδη «Δεν θα σταματήσω. Κανείς δεν κερδίζει εναντίον μου. Είμαι η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής».

Πράγματα και θαύματα λοιπόν καταγράφονται στο βιβλίο του τέως Κεντρικού Τραπεζίτη, Πανίκου Δημητριάδη,  με τίτλο “A Diary of the Euro Crisis in Cyprus, Lessons for Bank Recovery an Resolution’, για τις δύσκολες ώρες του Μάρτη του 2013.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η αναφορά στον Αρτέμη Σώρρα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη μία από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι τις κρίσιμες στιγμές του Μαρτίου ήταν να αποταθούν στην Αρτέμη Σώρρα (!!!!) που τότε μόλις είχε αρχίσει να δημοσιοποιεί την πρόθεσή του να σώσει Ελλάδα και Κύπρο με την αμύθητη περιουσία του.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η πρόταση έπεσε από το Μάριο Κάρογιαν και ο Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Δημητριάδη να εξετάσει αν κάτι τέτοιο ισχύει και να το μελετήσει σοβαρά (!!!!)

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν σήμερα κι ενώ βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία χειρίζεται τις τύχες του Ελληνισμού.

Το άρθρο της Θεανώς Καλαβανά από το politis.com.cy δίνει πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τους τακτικισμούς και τα προσωπικά παιγνίδια του προέδρου Αναστασιάδη που μας έφτασαν ως εδώ.

Αυτές τις μέρες πηγαινοέρχονται οι navtex, πηγαινοέρχονται οι δηλώσεις, οι προκλήσεις και οι καταδικασμοί.

Η Κύπρος μας, επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, βιώνει μια δεύτερη εισβολή από θαλάσσης.

Η Τουρκία είναι αυτή που είναι, μια χώρα που έχει τόσο μεγάλη δύναμη που δεν θα επέτρεπε ποτέ να μην είναι παίκτης και στη Μεσόγειο όσον αφορά το φυσικό αέριο.

Από την άλλη, η Κύπρος δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι και αυτό το χρεώνω στη διακυβέρνηση Αναστασιάδη και στην εξωτερική πολιτική του Χριστοδουλίδη (καθοδηγούμενη ή όχι από τον Αναστασιάδη).

Η κυπριακή κυβέρνηση βγάζει τις καταδίκες τη μία μετά την άλλη, βγάζει τις καταγγελίες σεργιάνι, τι έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια για να μην φτάσουμε εδώ;

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κοροϊδεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θέλει λύση, το ίδιο και τα Ηνωμένα Έθνη, το ίδιο και τον Ακιντζί που τον άφησε εκτεθειμένο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα όταν επί της ουσίας μας έδινε τον χάρτη με τη Μόρφου στο Κραν Μοντανά.

Εκείνο το τελευταίο μοιραίο βράδυ τα άστρα του Αναστασιάδη μπήκαν στη σειρά και μαντέψτε τι σχημάτιζαν; Έναν μεγαλεπήβολο θρόνο στον νότο που έμοιαζε με πύργο.

Μάλιστα, η Τουρκία δεν ήταν αδιάλλακτη, όπως πιπιλούν καθημερινά στο στόμα τους οι κυβερνώντες, η Τουρκία από το 2000 διαπραγματεύεται εντός των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ποτέ δεν ήρθε να μας πει για δύο κράτη και αποκεντρωμένες.

Αυτή είναι η αλήθεια και όσο πιο γρήγορα τη χωνέψετε, θα μπορείτε να καταδικάσετε τους πραγματικούς ένοχους.

Εκείνο το βράδυ οι δηλώσεις του Γκουτέρες για το καλή τύχη στους βόρειους και τους νότιους ακόμα και οι ανησυχητικές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ για τσουνάμι, σε αυτό που ζούμε αυτήν τη στιγμή αναφέρονταν.

Αυτοί ήξεραν ότι τινάζοντας τις συνομιλίες ήμασταν άξιοι της μοίρας μας, ο Πρόεδρος κοτζάμ έμπειρος πολιτικός δεν το ήξερε; Επομένως, ποιο ήταν το δεύτερο πράγμα που έκανε;

Χρησιμοποίησε την πολιτική του πονηριά για να επανεκλεγεί και μαζί με τον ΥΠΕΞ ξεκίνησαν μια εξωτερική πολιτική προσβλέποντας σε συμμαχίες με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που ποτέ στον παρελθόν δεν έδειξαν δείγματα ότι θα πήγαιναν ενάντια στα δικά τους συμφέροντα με την Τουρκία για να μας προστατεύσουν ή έστω να μας στηρίξουν, άσχετα αν στην παρούσα φάση οι σχέσεις τους με την Τουρκία δεν είναι και οι καλύτερες, πράγμα βέβαια που όπως έχουμε δει πολλές φορές στην πολιτική σκηνή μπορεί να ανατραπεί εν μια νυκτί.

Μάλιστα, στο ΥΠΕΞ κυκλοφορεί η φήμη ότι ο υπουργός επέμενε να χρησιμοποιεί τη συνταγή που ακολούθησαν παλαιότερες αποτυχημένες κυβερνήσεις στην Κύπρο, η οποία είναι να δημιουργήσουμε τέτοιες συμμαχίες που όταν θα πάμε να επαναδιαπραγματευτούμε το Κυπριακό θα το κάνουμε από θέση ισχύος. Κάτι βέβαια που δεν θα συμβεί ποτέ.

Δυστυχώς, η χώρα μας είναι στα χέρια τακτικιστών χωρίς ορθολογική σκέψη και σοβαρό πλάνο.

Αυτή η κυβέρνηση μάς έφερε ένα βήμα πριν από τη διχοτόμηση, αυτή η κυβέρνηση επέτρεψε και τη διχοτόμηση των θαλασσών μας.

Η Τουρκία το γνωρίζαμε ότι αυτό θα έπραττε για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και αν ήμασταν στη θέση της ίσως κάναμε το ίδιο.

Δεν την απενοχοποιώ, απλώς ξέρω ποια είναι και ο μόνος τρόπος να τη σταματήσει κάποιος θα ήταν οι δυνατές συμμαχίες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επίλυση του Κυπριακού, που δεν θα της άφηνε κανένα περιθώριο για ψυχολογικό πόλεμο, γιατί περί αυτού πρόκειται, σε μια χώρα κράτος μέλος της ΕΕ.

 

kourdistoportocali.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ