Αρραβωνιαστικιά Ασάνζ: Ο Τραμπ μπορεί να σώσει το μέλλον των ΗΠΑ μόνο με ένα στυλό

0
30

Τη δυνατότητα του Ντόναλντ Τραμπ να απονείμει χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ και να σώσει ταυτόχρονα το μέλλον των ΗΠΑ, ανέδειξε η σύντρόφος του.

Οι κατηγορίες του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ είναι μια πολιτική «φάρσα» και ο Τραμπ μπορεί και πρέπει να του δώσει χάρη σύμφωνα με την πρώτη τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζει η Στέλλα Μόρις, αρραβωνιαστικιά και μητέρα των δύο γιων του ιδρυτή των WikiLeaks.

«Πρόκειται για μια αντισυνταγματική, πολιτική υπόθεση, ενάντια στους νόμους. Μετατρέπει την απαραίτητη δημοσιογραφική δουλειά, την επικοινωνία με πηγές  και τη δημοσίευση αληθινών πληροφοριών- σε έγκλημα» τονίζει η κ. Μόρις, δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το να πούμε ότι είναι έγκλημα πως ο Τζούλιαν δημοσιεύσει αυτό το υλικό, είναι παράλογο», πρόσθεσε.

Η κ. Μόρις που υπηρέτησε ως μέλος της νομικής ομάδας του Ασάνζ όσο εκείνος ήταν στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ, επεσήμανε ότι, σε αντίθεση με Αμερικανούς που έχουν εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση, ο Ασάνζ είναι απλώς ένας εκδότης που δεν κατοικούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν ήταν υπάλληλος ή εργολάβος της κυβέρνησης και δεν υπέγραψε ποτέ συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

«Η μόνη υπόσχεση που έκανε ήταν στο κοινό, να δημοσιεύσει την αλήθεια για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες. Ο καθένας έχει το ρόλο του σε μια ελεύθερη κοινωνία και ο ρόλος του Τζούλιαν είναι να δημοσιοποιεί στοιχεία», επέμεινε η κ. Μόρις.

Κατηγορώντας το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ομπάμα ότι ομαλοποίησε την ανατροπή του νόμου κατασκοπείας, η κ. Μόρις προειδοποίησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι η δίωξη του Άσαντζ θα δημιουργήσει προηγούμενο που θα μπορούσε να «καταχραστεί από τα πιο αντιδημοκρατικά στοιχεία των μελλοντικών διοικήσεων»

Σύμφωνα με την ίδια, μια χάρη σ τον αρραβωνιαστικό της θα άλλαζε την πορεία της Αμερικής.

«Εάν ο Τζούλιαν δεν λάβει χάρη, θα είναι το τέλος της πρώτης τροποποίησης» υποστήριξε.

«Αν μπορούσα να μιλήσω στον Πρόεδρο, Τραμπ θα του έλεγα ότι η ελευθερία του Τζούλιαν και η ελευθερία των Ηνωμένων Πολιτειών κρέμονται σε ένα σχοινί. Ο Πρόεδρος μπορεί να σώσει τον Τζούλιαν, μπορεί να σώσει την οικογένειά μας, και μπορεί να σώσει την Πρώτη Τροποποίηση με ένα μόνο στυλό. Είναι στη δύναμή του να το πράξει. Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει, και μπορεί να το κάνει σήμερα… Παρακαλώ – αφήστε τον να επιστρέψει στα μικρά του παιδιά. Σώστε τη ζωή του Τζούλιαν, σώστε τις ελευθερίες μας και σώστε το μέλλον της Αμερικής», προέτρεψε η κ. Μόρις.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι αν ο Τζούλιαν πεθάνει ή καταλήξει σε φυλακή των ΗΠΑ και  εκτίσει ισόβια κάθειρξη, ο Τραμπ θα «κατηγορηθεί για πάντα», ενώ θα χρειάζονταν «δεκαετίες» για τους Αμερικανούς να «επιστρέψουν τις ελευθερίες που είχαμε για τόσο καιρό».

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ