Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών

0
12

Προσφυγή στις εθνικές κάλπες έβγαλε τελικά η κάλπη των ευρωεκλογών μετά τη βαριά ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς βρέθηκε πίσω από τη ΝΔ σχεδόν 10 μονάδες (9,4% με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 53,5%), πολύ πάνω κι από τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις.

Στο επίπεδο των ευρωεκλογών πήρε σάρκα και οστά το χειρότερο των σεναρίων για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεπερνά το 32% σε συνδυασμό με μια πέρα από κάθε προσδοκία διαφορά.

Ο χάρτης των αποτελεσμάτων βάφτηκε μπλε ενώ οι εντυπώσεις από το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εντάθηκαν και από τις κακές επιδόσεις τόσο στις περιφερειακές εκλογές όσο και στις δημοτικές.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να ζητήσει την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Βάσει του Συντάγματος, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 24 μέρες από αυτή την ημερομηνία, οπότε η επόμενη διαθέσιμη φαίνεται πως θα είναι η 30η Ιουνίου. Βέβαια, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν και στις 7 Ιουλίου.

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ