Βίντεο Βαρουφάκη από τον Ιούλιο 2015: «Ρε Αλέξη θυμάσαι γιατί ήρθα εδώ;»

0
13

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που έστειλε στη σύζυγό του το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015. Της εξιστορεί τι είπε στον πρωθυπουργό κατά την έξοδό του από το Μαξίμου.

Για τον δραματικό Ιούλιο του 2015 και ακολούθως την έξοδό του από την κυβέρνηση, μίλησε ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεόραση του Open.

Προβλήθηκε μάλιστα και βίντεο από το προσωπικό του αρχείο, το οποίο έστειλε στη σύζυγό του Δανάη στο οποίο στέκεται μπροστά στην κάμερα και της εξηγεί τι είπε στον Αλέξη Τσίπρα κατά την έξοδό του από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός του πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας και να τοποθετηθεί ο κ. Τσακαλώτος στο Οικονομικών, αλλά εκείνος αρνήθηκε γιατί όπως αναφέρει εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν το ζήτημα της μείωσης του χρέους και δεν τον ενδιέφερε τίποτε άλλο.

«Να πάρω το Οικονομίας για να έχω ένα υπουργείο, για να είμαι κι εγώ Υπουργός; Εγώ του λέω “Ρε Αλέξη θυμάσαι γιατί ήρθα εδώ; Γιατί μου ζήτησες να σε βοηθήσω σε αυτά τα θέματα. Και βουλευτής έγινα γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός υπουργός”», λέει ο κ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στη σύζυγό του, ο πρώην υπουργός είπε επίσης στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα του συγχωρήσει ποτέ ότι «έδωσες τα πρωτογενή» και μάλιστα ερήμην του υπουργού Οικονομικών.

 

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ