Βαθαίνει η ρήξη: Τραμπ εναντίον ομοσπονδιακής τράπεζας

0
4
photo:pexels

Βαθαίνει η ρήξη ανάμεσα στην Νέα Τάξη αλλά και στην Παλαιά Τάξη, στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Ο Τραμπ που και επίσημα ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, για τις προεδρικές εκλογές, του 2020, είναι έτοιμος να «καταφέρει» αποφασιστικά χτυπήματα. Στο στόχαστρό του, έχει βάλει το Βαθύ Κράτος της Νέας Τάξης, που μέχρι αυτή την στιγμή, κυβερνά τις ΗΠΑ και εμποδίζει τον Τραμπ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Παρακάτω, θα διαβάσετε ποιον έχει «βάλει στο μάτι», ο Ρεπουμπλικάνος Αμερικανός πρόεδρος:Ο Τραμπ θεωρεί ότι έχει την εξουσία να καθαιρέσει τον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) και να τον υποβιβάσει σε απλό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.

Ωστόσο δεν σχεδιάζει να το κάνει άμεσα, σύμφωνα με τις πηγές του Μπλούμπεργκ.

Ο Τραμπ πιέζει τη Fed να μειώσει τα επιτόκιά της. Τον Οκτώβριο, υποστήριξε ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα έχει «τρελαθεί» επί των ημερών του Πάουελ.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους εντεινόμενους διεθνείς και εγχώριους κινδύνους για την οικονομία μειώνοντας τα επιτόκιά της ήδη από τον επόμενο μήνα. Πάντως η Fed διατήρησε αμετάβλητο το κατευθυντήριο επιτόκιό της μέχρι νεοτέρας.

 

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ