Βαρουφάκης υπέρ του ευρώ… με δραχμή Tι δηλώνει σήμερα ο ΥΠΟΙΚ του 2015

0
6

Ως το μικρότερο κακό περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης το σενάριο της επιστροφής της χώρας στη δραχμή, υπεραμυνόμενος της στάσης που τήρησε το 2015. Υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο θα πετυχαίναμε κούρεμα κόκκινων δανείων και δημοσίου χρέους.

«Εγώ πίστευα ότι η δραχμή ήταν κάτι κακό αλλά υπήρχε κάτι χειρότερο, η χρεοδουλοπαροικία για πάντα έως το 2060, αυτό που έχουμε τώρα. Μπορεί να είχα άδικο, αυτό πίστευα, αυτό καταθέσαμε στον ελληνικό λαό» είπε σε συνέντευξή του στο Open, αλλά πρόσθεσε: «Ως κίνημα στο ΜεΡΑ25 είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά, μεταξύ της ερημοποίησης της χώρας και των επιχειρήσεών μας στη Βουλγαρία, για πάντα, επιλέγουμε τη δραχμή. Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν καλύτερα».

Αναφερόμενος στα γεγονότα του 2015, σημείωσε πως «η θέση η δική μας ήταν ότι δεν θέλουμε να πάμε στη δραχμή γι’ αυτό πήραμε και 62%, αλλά η εντολή του λαού ήταν μην τολμήσετε να υπογράψετε για πάντα την δουλοπαροικία».

Όπως είπε με τη δραχμή ο τουρισμός μας θα ήταν πάμφθηνος για τους ξένους. «Είχαμε 30% κάτω φέτος στον τζίρο και του χρόνου θα πάμε ακόμα χειρότερα» ανέφερε.

Δεύτερον, υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, τα κόκκινα δάνεια, θα τα είχαμε κουρέψει όλα γιατί δεν θα ήμασταν στον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ, ενώ τρίτο θα κουρευόταν άμεσα το δημόσιο χρέος γιατί δεν θα το αποπληρώναμε σε ευρώ.

 

naftemporiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ