Βενιζέλος: Είμαι θύμα της σκοπιμότητας που εκφράζει η κυρία Γεννηματά

0
5

Τη θλίψη του, γιατί έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι ενισχύεται η ΝΔ και ότι οι τελευταίες εξελίξεις συμβάλλουν στο να μειωθεί δραστικά ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης.

Για τα όσα προηγήθηκαν της απόφασής του να θέσει εαυτόν εκτός του ΚΙΝΑΛ, ως απόρροια της επιλογής της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη, μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, ο ίδιος δέχθηκε τηλεφώνημα από την κυρία Γεννηματά μου για να συναντηθούν, μετά από πολλές εβδομάδες που δεν είχαν επικοινωνήσει και αφού συναντήθηκαν, του εξέθεσε τρία σημεία: Πρώτον ότι υπάρχουν ανάμεσά τους αισθητές διαφορές στην πολιτική γραμμή, δεύτερον ότι η ίδια έχει σχηματίσει την αντίληψη ότι ο κ. Βενιζέλος θέλει να παίζει έναν ευρύτερο ρόλο και τρίτον ότι η κυρία Γεννηματά έχει δεσμευτεί απέναντι σε άλλο πρόσωπο για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή είχε σκοπό να στείλει το μήνυμα ότι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ότι υπάρχει ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο, ενώ δήλωσε ότι έχει πέσει «θύμα σκοπιμότητας που εκφράζει η κυρία Γεννηματά προσωπικά».

«Δεν με θέλουν, θέλουν να σηματοδοτήσουν κάτι διαφορετικό», είπε ακόμη.

«Εμένα δεν με απασχολεί η επιλογή προσώπου, ο κ. Καμίνης είναι συμπαθέστατος», ανέφερε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι η επιλογή της Φώφης Γεννηματά επιχορηγεί τη ΝΔ.

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτές οι εξελίξεις θα πλήξουν σημαντικά το ΚΙΝΑΛ.

Σε ερώτημα για το εάν θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος είπε πάντως ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες δεν τον αφορούν.

Εν τω μεταξύ, σε σχέση με το θεσμικό του μέλλον, ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση σε βάρος της παράταξής του.

Ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει «ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ