Βιβλίο για το Grexit που θα μας έριχνε στον γκρεμό, έκδοση δραχμών από τη Ρωσία και διάφορα άλλα κουραφέξαλα

0
7
Πέτρος Καράκης
Όπως γράφει σε κλίμα δημοσιογραφικoύ ενθουσιασμού η κατοχική εφημερίδα Καθημερινή “μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτώριας Δενδρινού (εκδ. Παπαδόπουλος).
Ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, συντονιστής της εκδήλωσης, εξέφρασε την άποψη ότι το βιβλίο έχει σημασία επειδή «θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια truth commission, τη δημιουργία μιας επιτροπής αλήθειας για να βρούμε τι συνέβη το 2015, αλλά και νωρίτερα, πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία». «Μιλάμε απόψε για τον Αμλετ χωρίς τον πρίγκιπα», είπε με νόημα προκαλώντας το γέλιο του κοινού. Παρουσιάζοντας τους ομιλητές, τον πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, τον Πίτερ Σπίγκελ, δημοσιογράφο των Financial Times, και τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Αλέξης Παπαχελάς έκανε λόγο για «ένωση βετεράνων της ελληνικής κρίσης» κλπ, κλπ, κλπ.
Στα απόνερα της παρουσίασης του βιβλίου, είχαμε και δηλώσεις  των  αξιότιμων Στουρνάρα και του διαχρονικού μαϊντανού Βαρουφάκη για έκδοση δραχμών από τη Ρωσία και διάφορα άλλα κουραφέξαλα. Από όλους αυτούς τους χρυσοπληρωμένους από το κατοχικό καθεστώς τύπους εξορκίζεται ο “Εξαποδώ και ο γκρεμός της δραχμής” ( ! ). Όλοι  τους αντιπαρέρχονται το γεγονός ότι, ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα εκείνης της αλήστου μνήμης εποχής, υπερψήφισε το όχι στο πάση θυσία στο ευρώ.
Αλλά ποιος τον λογαριάζει τώρα τον λαό που δεν ξέρει τι του γίνεται, ενώ οι Στουρναρέοι και οι Παπαχελάδες ξέρουν πολύ καλά. Ούτε φυσικά ξέρει τι του γίνεται και αυτός ο δραχμηστής Ινδός οικονομολόγος Αμπιτζίτ Μπανερτζίπου που του έδωσαν, αν είναι δυνατόν, το Νόμπελ οικονομίας, όπως και οι περισσότεροι διαπρεπείς διεθνείς οικονομολόγοι που υποστηρίζουν το Grexit. Οι παχυλά αμειβόμενοι Στουρναρέοι-Παπαχελάδες ξέρουν καλύτερα και παρεμβαίνουν υπέρ της παραμονής μας στο ευρώ. Για το καλό μας. Γιατί έξω από το μαντρί μας τρώει ο Λύκος.

 

odosdrachmis.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ