Βουλή: Μετωπική για πανδημία και οικονομικές επιπτώσεις -Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας (Live)

0
5

Να υπερασπιστεί τις μέχρι τώρα αποτυχημένες πολιτικές του προσπάθησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Κίνημα Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και της κυρίας Γεννηματά στο βήμα της Ολομέλειας βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Παρακολουθήστε τώρα ζωντανά:

Η αποτυχία της κυβέρνησης στην ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού σχεδίου διαχείρισης της πανδημίας με τη διασπορά του κορονοϊού να είναι τεράστια ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα και τα νοσοκομεία να βιώνουν πολεμική κατάσταση με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό αναμένεται να αποτελέσει πεδίο σφοδρής μάχης.

Η άρον άρον χαλάρωση των μέτρων λίγα μόλις 24ωρα πριν την συζήτηση στη Βουλή, ενώ το ένα αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους διαδέχεται το άλλο και το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης που ανακοινώθηκε, με τους κοινοτικούς πόρους να αναμένονται στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του χρόνου φανερώνουν τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση. Η κατρακύλα της οικονομίας και η κοινωνική κόπωση που έχει επέλθει από τους λανθασμένους έως τώρα κυβερνητικούς χειρισμούς έχουν φέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε δύσκολη θέση.  Έτσι με ένα επικοινωνιακό μπαράζ κινήσεων τα τελευταία 24ωρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να υπεραμυνθεί των πολιτικών που εφαρμόστηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας.

Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να ασκήσουν σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κακοδιαχείριση της πανδημίας.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη  πως έχει την πολιτική ευθύνη για την αποτυχία της ανάσχεσης της πανδημίας και θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές. Ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά θα κατηγορήσει για αποτυχία και ολιγωρία την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και παράλληλα αναμένεται να επισημάνει πως ρίχνει την ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες πετώντας τους το «μπαλάκι» για την εξέταση του κορονοϊού μέσω των self – test και των rapid test.

 

documentonews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ