«Βυθίζονται» τα χρηματιστήρια, άνοδος στο πετρέλαιο μετά τις ιρανικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ

0
7

Οι επιθέσεις του Ιράν κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, την Τετάρτη (08/01), «βύθισαν» τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο ενώ οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού παρουσιάζουν άνοδο.

Στο «κόκκινο« βρίσκονται τα χρηματιστήρια, στον απόηχο των ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων κατά αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ που εξαπολύθηκαν την Τετάρτη (08/01), σε αντίθεση με τις τιμές του πετρελαίου που παρουσιάζουν άνοδο.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 εμφανίζει απώλειες μεγαλύτερες του 1%, ενώ πάνω από 0,5% χάνει ήδη το χρηματιστήριο στη Σανγκάη, σύμφωνα με το Reuters.

​Εντούτοις, σύμφωνα με το Bloomberg οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν και το Reuters επισημαίνει ότι το WTI έχει φτάσει στα 65,50 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο μεγαλύτερη του 4,5%.

Ο χρυσός, επίσης, κινείται πάνω από τα 1.600 δολάρια και η τιμή του έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ, παρόμοια με εκείνα του 2013, κατά το «Economist», εξαιτίας του θανάτου του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

​Αξιοσημείωτη, όμως, είναι και η αντίδραση του δείκτη Nikkei, στο Τόκιο, καθώς κινείται κάτω από τις 23.000 μονάδες και, μέχρι στιγμής, έχει απώλειες της τάξης του 2,18%, φτάνοντας έτσι σε χαμηλό επιπέδου Νοεμβρίου 2019.

​Υπενθυμίζεται ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν έχουν προειδοποιήσει για περισσότερες επιθέσεις σε περίπτωση απάντησης.

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ