Βόρεια Μακεδονία: Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές

0
2

Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ απέρριψε το αίτημα του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου.

«Ένα κόμμα που θέτει σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα των πολιτών και του κράτους δεν σκέφτεται πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ακόμα κι όταν τα ποσοστά δημοτικότητάς του και η υποστήριξη που απολαμβάνει από τους πολίτες είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα της αντιπολίτευσης. Ήδη είμαστε μέρος του ΝΑΤΟ, αναμένουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Ένα υπεύθυνο κόμμα και μία υπεύθυνη κυβέρνηση δεν θα έθεταν σε κίνδυνο αυτή τη δυνατότητα, τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που θα οδηγούσαν σε διακοπή των μεταρρυθμίσεων» εξήγησε, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του SDSM, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κονσταντίν Κοσταντίνοφ.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, και το κυβερνών SDSM ότι αποφεύγουν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τη βούληση των πολιτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

sofokleousin.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ