Γαλαζοαίματοι επισκέπτες στο Βερολίνο

0
7

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την σύζυγο του Κέιτ ξεκινούν από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία. Πρώτος σταθμός το Βερολίνο και γεύμα με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Επίθεση βρετανικής γοητείας μετά το Brexit;

Είναι η πρώτη φορά που ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ επισκέπτεται μαζί με τη σύζυγο του Κέιτ και τα δυο τους παιδιά, τον τρίχρονο πρίγκιπα Γεώργιο και τη δίχρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ, τη Γερμανία. Σύμφωνα με την βρετανικής πρεσβείας τα παιδιά δεν θα συμμετάσχουν στο επίσημο πρόγραμμα. Θα εμφανιστούν μόνο κατά την άφιξη και αναχώρηση του πριγκιπικού ζεύγους.

Ο 35χρονος Γουίλιαμ είναι μετά τον πατέρα του Κάρολο ο διάδοχος του θρόνου. Η γιαγιά του Ελισάβετ επισκέφθηκε τη Γερμανία πριν από δυο χρόνια για πέμπτη φορά. Ο Γουίλιαμ είναι εκπρόσωπος μιας νέας γενιάς στον βασιλικό οίκο και θεωρείται ένας «γοητευτικός» πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο εξωτερικό.

Το πριγκιπικό ζεύγος εκτός από το Βερολίνο όπου , μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, θα επισκεφθεί στη συνέχεια τη Χαϊδελβέργη και το Αμβούργο. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ γνωρίζει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ από προηγούμενη επίσκεψή του στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και εκτιμάται ότι το Brexit θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησης στο μεσημεριανό γεύμα με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Επίσκεψη σε Χαιδελβέργη και Αμβούργο

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κατά την περσινή του επίσκεψη στη Βόρεια Ρηνανία ΒεστφαλίαΟ πρίγκιπας Γουίλιαμ κατά την περσινή του επίσκεψη στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία

Το απόγευμα ο Γουϊλιαμ και η Κέιτ θα συναντηθούν με εκπροσώπους των οργανώσεων «Παιδιά στο Δρόμο» και του ιδρύματος Ρόμπερτ Ένκε που ασχολούνται με ανθρώπους που υποφέρουν από κατάθλιψη. Θα γνωρίσουν την Τερέζα Ένκε, χήρα του γνωστού τερματοφύλακα ο οποίος το 2009 αυτοκτόνησε. «Για εμένα προσωπικά και το ίδρυμά μου είναι μια μέρα μεγάλης αναγνώρισης για τη δουλειά που κάναμε τα τελευταία εφτά χρόνια» δήλωσε η Τερέζα Ένκε.

Αργότερα ο Γουίλιαμ και η Κέιτ θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ και για το βράδυ έχει προγραμματιστεί πάρτι στον κήπο της κατοικίας του Βρετανού πρέσβη όπου θα εορταστούν λίγο καθυστερημένα τα ενενηκοστά πρώτα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι θαυμαστές του πριγκιπικού ζεύγους θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Γουίλιαμ και την Κέιτ αύριο Πέμπτη στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Στη συνέχεια το ζεύγος θα αναχωρήσει για τη Χαϊδελβέργη όπου ανάμεσα σε άλλα θα επισκεφθεί το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο. Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ θα μεταβούν την Παρασκευή στο Αμβούργο όπου ανάμεσα σε άλλα θα επισκεφθούν και την νέα Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο Βερολίνο από όπου και θα αναχωρήσουν.

Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο πάντως για μια επίσκεψη με στόχο να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει το Brexit και να προσδώσει μια πιο γοητευτική και φιλική εικόνα στη Βρετανία.

  ΠΗΓΗ:Deutsche Welle  /DPA / Μαρία Ρηγούτσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ