Γερμανία – Κατάρρευση της βιομηχανικής δραστηριότητας τον Μάρτιο και το β’ 3μηνο του 2020 – Ύφεση έως τα μέσα του έτους

0
8
Κατακόρυφη πτώση της οικονομικής παραγωγής το α’ 3μηνο του 2020 «βλέπει» το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας
Ιδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Μάλιστα, όπως αναφέρει Γερμανός αξιωματούχος, ακόμα και αν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης χαλαρώσουν, η οικονομική δραστηριότητα θα συνεχίσει να είναι υποτονική, ενώ η ενίσχυση της θα είναι μόνο σταδιακή.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η οικονομική παραγωγή πιθανότατα θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση το α’ τρίμηνο του 2020, ενώ μπορεί να υποτεθεί ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο.
«Η κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά αλλά και η αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών έχουν τεράστια επίπτωση στη Γερμανία» δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία εισήλθε σε ύφεση τον Μάρτιο.
«Η ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί έως τα μέση του 2020» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι ο κορωνοϊός επηρεάζει την αγορά εργασίας, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο υπάλληλοι εργάζονται σε βραχυπρόθεσμο πλαίσιο, ενώ η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί.
Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας η βιομηχανική δραστηριότητα πιθανότατα θα καταρρεύσει τον Μάρτιο και το β’ τρίμηνο του 2020.
www.bankingnews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ