Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος

0
3

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Γερμανία επιδεινώθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο για δεύτερο διαδοχικό μήνα, καθώς τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας λόγω μετάλλαξης Δέλτα, επισκιάζουν τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Ειδικότερα, δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιούτου Ifo υποχώρησε στις 99,4 μονάδες τον Αύγουστο από τις 100,7 μονάδες τον Ιούλιο, μετά ιστορικό υψηλό των 101,8 μονάδων του Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια ο δείκτης συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο σημειώνεται ότι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί ελαφρώς υψηλότερα τον Αύγουστο, στις 100,3 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη πίεση στον δείκτη την άσκησαν οι επιχειρηματικές προσδοκίες, που είδαν τη δική τους επιμέρους μέτρηση να υποχωρεί στις 97,5 μονάδες από τις 101 μονάδες του Ιουλίου.

Αντίθετα, ο επιμέρους δείκτης της τρέχουσας επιχειρηματικής κατάστασης βελτιώθηκε ελαφρώς, στις 101,4 μονάδες τον Αύγουστο από τις 100,4 τον προηγούμενο μήνα.

«Το κλίμα στη γερμανική οικονομίας σκοτείνιασε ξανά», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φιστ προσθέτοντας: «Οι στενότητες στην προσφορά ενδιάμεσων προϊόντων στη μεταποίηση και οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων πιέζουν την οικονομία».

Πηγή: www.liberal.gr

grland.info

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ