Γιάννης Μπέζος: «Με ενοχλεί που είναι στο στόχαστρο κάποιοι άνθρωποι και οι υπόλοιποι είναι… άγιοι»

0
26

Στο περιοδικό Τηλέραμα μίλησε ο Γιάννης Μπέζος αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στις καταγγελίες για ψυχολογική βία, σεξουαλική παρενόχληση ακόμα και παιδεραστία που γίνονται τον τελευταίο καιρό στον χώρο του θεάτρου.

Ο ηθοποιός -όπως έχει πει και στο παρελθόν- συμφωνεί που όλα αυτά βγαίνουν στο φως, ωστόσο, τον ενοχλεί ότι κάποιοι άνθρωποι είναι στο στόχαστρο ενώ κάποιοι άλλοι “είναι άγιοι”. “Δεν είναι και οι πιο άγιοι άνθρωποι όλοι” τονίζει.

«Με ενοχλεί πάρα πολύ που είναι στο στόχαστρο κάποιοι άνθρωποι, δικαιολογημένα, και ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι! Δεν είναι ακριβώς έτσι… Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας ως ένα σημείο. Δεν μιλάω για τις εξαιρέσεις με τις καταγγελίες.

Αυτά έχουν πάρει τον δρόμο τους, έχουν καταγγελθεί, ορισμένα έχουν αποδειχτεί, άλλα μένει να αποδειχτούν… Γενικότερα, επειδή ακούω πάρα πολλούς να μιλάνε και επειδή σε αυτόν τον χώρο λίγο πολύ γνωριζόμαστε, ε, δεν είναι και οι πιο άγιοι άνθρωποι όλοι, δεν είμαστε τόσο άγιοι! Μη λέμε μεγάλες κουβέντες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πρέπει κάθε φορά να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε και πριν ενεργήσουμε στον χώρο που εργαζόμαστε. Να δούμε τη δουλειά μας σοβαρά και να καταλάβουμε ότι αυτή η δουλειά έχει σκοπό τη χαρά και όχι την κλοτσοπατινάδα και την γκρίνια! Όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι της εξουσίας.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα καταργήσουμε την ιεραρχία. Άλλο όμως κρατάω την ιεραρχία και άλλο εκμεταλλεύομαι τη θέση μου. Καλό θα ήταν σιγά σιγά να πέφτουν οι τόνοι και να κρατάμε την ουσία. Γιατί, αν δεν την κρατήσουμε, θα είμαστε καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουμε αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ