«Γιατί κύριε κράτος»: Η ανάρτηση καφετζή από το Αγρίνιο που έγινε viral

0
19

Χιλιάδες like και share έχει σε ανάρτησή του ένας αγανακτισμένος καφετζής από το Αγρίνιο που ασκεί σκληρή κριτική στον τρόπο λειτουργίας του κράτους που όπως καταγγέλλει δεν λειτουργεί όπως πρέπει.

Βροχή έπεσαν τα like όταν ένας Αγρινιώτης καφετζής εξέφρασε τα παράπονά του προς τον «κύριο κράτος».

Ο επιχειρηματίας μιλά με αγανάκτηση για τις ώρες που αναγκάζεται να περνά στο καφενείο, που του στερούν χρόνο από την προσωπική του ζωή, ώστε να μπορεί, όπως λέει να έχει ένα  σωστό μαγαζί και να είναι εντάξει με τον κόσμο και την κοινωνία.

«Οι συναλλαγές μου με τον κόσμο είναι , 1,30 καφέ , ούζο κρασί , 1,50 αναψυκτικο , 2,50 μπύρα και πολύ σπάνια ,3,00 ευρώ το ουίσκι και με συνοδεία κατιτις , για μεζεδάκι … αμισθί !!! Με αυτά τα λεφτά , είμαι υποχρεωμένος να καλύψω τα έξοδα του μαγαζιού , ( αγορά αγαθών , ενοίκιο , ΔΕΗ , νερό , τηλέφωνο , ίντερνετ , συνδρομή για ράδιο και τηλεόραση , ΤΕΒΕ , εφορία , τέλη δήμου , επιμελητήριο , καθαριότητα , ανακαινίσεις … Λογιστή κτλ ) και να μου μείνει και εμένα ένα μεροκάματο !!!ΓΊΝΕΤΑΙ ????????!!!!!!!!!!», γράφει.

Στη συνέχεια περιγράφει τις υποχρεώσεις του προς το μαγαζί του και  το κράτος, προσθέτοντας πως αυτό αυτό δεν παίρνει κάποια θέση ώστε να τον προστατεύσει ενώ υπογραμμίζει πως δεν ελέγχει κανείς τις τράπεζες.

«Ποια η θέση του κράτους , όταν εγώ έχω ένα σπίτι με δάνειο και δεν έχω την κυριότητα του σπιτιού , αλλά την έχει η τράπεζα , να πληρώνω εγώ ΕΝΦΙΑ ???
Όταν η τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό ένα σπίτι , για μη καταβολή των δόσεων , δεν πρέπει ο δανειολήπτης , να πάρει πίσω ένα μέρος από τα χρήματα που έχει δώσει στην τράπεζα ?!? Γιατί κύριε κράτος , με στέλνεις υποχρεωτικά στον στρατό , ( και έτσι πρέπει ) , όταν βγω στην σύνταξη , δεν μου τον θεωρείς εργασιμο και συνταξιοδοτισιμο , αυτόν τον χρόνο , αλλά με βάζεις να … πληρώσω για να τον κατοχυρώσω ??? Το ίδιο κάνεις στους βουλευτές ???», συνεχίζει.

Ζητά τέλος από τους «κυρίους του κράτους» να βρεθούν στη θέση του και σημειώνει πως σύμφωνα με το Σύνταγμα «Οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους και απέναντι στους νόμους».

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ