Γιατί το ΚΙΝΑΛ επιλέγει την αυτοκτονία

0
11

Είναι δυνατόν, ένα σχήμα με τα υπολείμματα του συρρικνωμένου από τον Βενιζέλο ΠΑΣΟΚ, να δηλώνει ότι φιλοδοξεί να τηρεί ίσες αποστάσεις από τη Δεξιά και την Αριστερά, για να βρει έδαφος στον χώρο του κέντρου, να σύρεται απροκάλυπτα από την πολλή Δεξιά πλέον ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη; Δεν κατανοούν ότι με αυτή την τακτική θα απομονωθούν και θα συρρικνωθούν περισσότερο και στο τέλος θα κινδυνεύσουν να μείνουν και εκτός Βουλής; Όσο καιροσκόποι και αν είναι ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο, βλάκες δεν είναι.

Φαίνεται, όμως, ότι έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν το μαγαζί τους εξυπηρετώντας τα σχέδια της νέας Δεξιάς και μετά οι περισσότεροι, άλλοι απ’ ευθείας, άλλοι ως συνεργαζόμενες προσωπικότητες, να ενταχθούν στη ΝΔ για να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα. Άλλη εξήγηση δεν κατάφερα να βρω, παρακολουθώντας τον πολιτικό αυτοεξευτελισμό τους. Μα μπορεί ο Βενιζέλος που διετέλεσε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να δεχτεί να γίνει απλός βουλευτής της ΝΔ υπό τον Κυριάκο; Αν επρόκειτο για άλλον, η απάντηση θα ήταν όχι, δεν μπορεί, αλλά ο Βενιζέλος όλα τα μπορεί.

Να για παράδειγμα τι έλεγε ως υπουργός Εξωτερικών του Σαμαρά στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 για το Μακεδονικό ζήτημα: «Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes». Πλην όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιχειρηματολογήσει και να ψηφίσει σήμερα, τα ακριβώς αντίθετα!

Όλοι μαζί παρακολουθούν τις απειλές του Κυριάκου Μητσοτάκη που δια των κομματικών μηχανισμών εξαπολύει κύματα τρομοκράτησης βουλευτών αρνούμενος, έστω για τα μάτια του κόσμου, να αποδοκιμάσει αυτές τις μεθόδους που παραπέμπουν στο πιο σκοτεινό παρελθόν της ελληνικής Δεξιάς. Ουδόλως στο ΚΙΝΑΛ ανησύχησαν ή ενοχλήθηκαν από τη σπουδή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αμφισβητήσει από τώρα, ως νόθο το αποτέλεσα των προσεχών εκλογών, στην περίπτωση που ηττηθεί.

«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», έλεγε τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου και να που το σύνθημα τείνει να γίνει πάλι επίκαιρο, με τα πολιτικά ρετάλια που συνεχίζουν ως ΚΙΝΑΛ, να ακολουθούν τυφλά τη Δεξιά!

Η διάψευση των ελπίδων του ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ κάποιοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήλπιζαν ότι μπορεί να γίνει η ρυθμιστική δύναμη του πολιτικού συστήματος, καλύπτοντας τον ορφανό χώρο του Κέντρου. Αυτό ήλπιζε και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος που ανέλαβε να παντρέψει και να οργανώσει τις ορφανές δυνάμεις σε νέο κόμμα. Και αφού το οργάνωσε, σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις του εξαμελούς εκτελεστικού γραφείου, μπήκε το ερώτημα: τι κάνουμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών; Από τα έξι μέλη τα πέντε (Παπανδρέου, Καμίνης, Θεοδωράκης, Ανδρουλάκης και Θεοχαρόπουλος) πρότειναν να στηριχθεί η Συμφωνία. Διαφώνησε μόνο η Φώφη Γεννηματά.

Και μετά; Μετά η Φώφη απέλυσε τους πέντε και αποφάσισε μόνη της να είναι το μοναδικό πολιτικό όργανο του νέου κόμματος που το βάφτισε «Κίνημα Αλλαγής»! Και πιο μετά, αποχώρησε ο Θεοδωράκης με το Ποτάμι, απομονώθηκε ο Θεοχαρόπουλος, ο Παπανδρέου ελπίζει πρώτα να βγει βουλευτής και μετά να φύγει, όπως ελπίζει να βρει θέση στην Ευρωβουλή ο πάντα δειλός Καμίνης. Και ο φέρελπις Ανδρουλάκης; Θα περιμένει να πέσει η Φώφη, για να διεκδικήσει αυτός την κομματική ηγεσία, ασχέτως ότι ηγεσία στα ερείπια δεν υπάρχει. Τα συμφέροντα της χώρας και οι παρακαταθήκες του προοδευτικού ΠΑΣΟΚ, ουδόλως τους αφορούν και τους απασχολούν πλέον.

Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο κύριος Νίκος Αλιβιζάτος που μέχρι στιγμής σιωπά, αποφεύγοντας να αναλάβει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν για το έκτρωμα που προέκυψε και για το οποίο οι πονηροί πολιτευτάδες εκμεταλλεύτηκαν το κύρος του.

Το νέο «προοδευτικό μέτωπο»

Πλην όμως, όπως λέμε στην πολιτική, τα κενά καλύπτονται. Η σύγκλιση των υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ με τη νέα Δεξιά τροφοδοτεί τη συσπείρωση των κεντροαριστερών δυνάμεων. Ο Τσίπρας ανέλαβε την πρωτοβουλία, απευθύνοντας δημόσια κάλεσμα για τη συγκρότηση του μεγάλου συνασπισμού των προοδευτικών δυνάμεων.

Οι διεργασίες έχουν αρχίσει και αναμένεται να κορυφωθούν, μετά την απόφαση της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και στην πορεία προς τις κάλπες, με την πόλωση από το δίλημμα Αριστερά ή Δεξιά, η ΕΠΕ με βιτρίνα τη Φώφη, δεν θα έχει να πουλήσει τίποτα. Σχεδόν κανείς δεν θα έχει λόγο να τους επιλέξει, απλώς και μόνο συνιστώσα της νέας Δεξιάς. Ο δρόμος της επίσημης στέγασής τους στη ΝΔ είναι ανοιχτός και η πορεία προδιαγεγραμμένη. Τέλος!

Δημήτρης Χρήστου

slpress.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ