Για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου προειδοποιεί ο Ριάμπκοφ

0
14

Για κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, εξ αιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της παγκόσμιας σταθερότητας, μίλησε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Η κατάσταση της στρατηγικής σταθερότητας επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Υπάρχει ο κίνδυνος για ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου, ακόμη και εάν δεν υπάρχει πρόθεση για έναρξη μιας πυρηνικής σύρραξης», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στη Μόσχα.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε, άλλωστε, ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ιδιαιτέρως τον τελευταίο χρόνο.Ο διπλωμάτης, μάλιστα, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ φαίνεται ότι αποχωρούν από τις προσπάθειες που καταβάλλονται από κοινού με τη Ρωσία, για τη Συνθήκη New START, η οποία λήγει το 2021 και δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές εάν θα παραταθεί.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι ενέργειες από μέρους δυτικών χωρών αποκτούν, σε κάποιες περιπτώσεις, επιθετικό χαρακτήρα, σημειώνοντας σε σχέση με την New START, ότι θα μπορούσε να καταστεί το «επόμενο θύμα των ΗΠΑ στον δρόμο προς την απελευθέρωσή τους από τον τομέα του ελέγχου όπλων».

Επίσης, ο Ριάμπκοφ εξέφρασε την ανυσηχία του σε σχέση με τα σχέδια των ΗΠΑ για πυραυλικές δοκιμές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Αυγούστου οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πυραυλική δοκιμή, κατά παράβαση της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Μέσου Βεληνεκούς (INF), από την οποία και είχε αποχωρήσει επισήμως η Ουάσινγκτον δύο εβδομάδες νωρίτερα.

 

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ