Γλώσσα λανθάνουσα: Ο Νετανιάχου “ομολόγησε” ότι το Ισραήλ είναι πυρηνική δύναμη

0
9

Είναι κοινό μυστικό ότι το Ισραήλ με την ανοχή ή και τη στήριξη των  ΗΠΑ διαθέτει πυρηνικά όπλα, όταν για παράδειγμα οι ΗΠΑ διεξάγουν πόλεμο κυρώσεων ενάντια στο Ιράν και μόνο στη υποψία ότι μπορεί αυτή η χώρα να αποκτήσει τη δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων.

Σε ένα γλωσσικό ολίσθημα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε το Ισραήλ «πυρηνική δύναμη», πριν προσπαθήσει να επανορθώσει με ένα αμήχανο νεύμα και χαμόγελο.

Πιστεύεται ότι το Ισραήλ διαθέτει ατομικό οπλοστάσιο, αλλά δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ότι έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα, διατηρώντας την πολιτική της αμφισημίας εδώ και δεκαετίες.

Το ολίσθημα του Νετανιάχου έγινε κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, καθώς διάβαζε στα εβραϊκά έτοιμο κείμενο δηλώσεων για την συμφωνία με την Ελλάδα και την Κύπρο για τον αγωγό EastMed.

«Η σημασία αυτού του σχεδίου είναι ότι μετατρέπουμε το Ισραήλ σε πυρηνική δύναμη», είπε, για να σπεύσει να επανορθώσει λέγοντας: «…ενεργειακή δύναμη».

Στην συνέχεια έκανε μικρή παύση, παραδεχόμενος το λάθος του με ένα χαμόγελο και έπειτα συνέχισε με τις δηλώσεις του.

Το γλωσσικό ολίσθημα του Νετανιάχου έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

iskra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ