Δήλωση – βόμβα στελέχους ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχεται κάλπες και ήττα Τσίπρα…

0
6

Όταν ο Δημήτρης Τζανάκοπουλος στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, για πρώτη φορά σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, δεν απέκλειε την πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά χωρίς την στήριξη του κ.Καμμένου, όλοι είχαν σπεύσει να μιλήσουν για ένα απλό σενάριο.

«Να σας θυμίσω ότι και στην Ισπανία υπήρξε κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία κυβέρνησε με επιτυχία. Κάτι τέτοιο προβλέπεται συνταγματικά. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα» είχε πει πολύ χαρακτηριστικά ο κ.Τζανακόπουλος, προφανώς γνωρίζοντας το τι τελικά θα συμβεί στην συνέχεια.

Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων όλα έγιναν βάση οργανωμένου σχεδίου. Ενός σχεδίου απολύτως μελετημένου και προσχεδιασμένου με στόχο την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ για όσο το μεγαλύτερο διάστημα. Σχεδόν δύο μήνες μετά από εκείνη τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου, μία δεύτερη εξίσου ηχηρή δημόσια τοποθέτηση ενός επιφανούς στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αναγνωρίζει την ύπαρξη κυβέρνησης μειοψηφίας, στην οποία είχε αναφερθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά ουσιαστικά με τον τρόπο που την έκανε, έστειλε το μήνυμα ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Πρόκειται για την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία την ώρα που προήδρευε της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, προχώρησε σε μία «ομολογία», επικαλούμενη ευθέως την ελληνική κοινωνία, στοιχείο που καθιστά ακόμα πιο περίεργη και πιο ουσιαστική την συγκεκριμένη αναφορά:

«Τι θέλετε να υποδείξετε σήμερα στην ελληνική κοινωνία; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας; Δεν το ξέρει; Θα διαμορφωθούν νέες πρακτικές, τελείωσε. Είναι 145 βουλευτές. Είναι μια νέα πραγματικότητα, είναι 16 ανεξάρτητοι, είναι μια νέα πραγματικότητα. Με αυτή την πραγματικότητα θα διαμορφώσουμε την κοινοβουλευτική πρακτική, για να είμαστε έτοιμοι και για την απλή αναλογική, που βλέπουμε πόσο τη σέβεστε!», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Είναι προφανές ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας για την απλή αναλογική, είχε στο μυαλό της όχι τις ερχόμενες εθνικές εκλογές αλλά τις μεθεπόμενες, φανερώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, τον τρόπο σκέψης που έχουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον οποίο εκφράζουν στις ιδιωτικές συζητήσεις τους. Τι λένε λοιπόν τα μέλη της σημερινής κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, στις μεταξύ τους συζητήσεις; Οι ερχόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κοντά και ήδη χαμένες για το κυβερνών κόμμα, γιαυτό και η προσοχή όλων τους εστιάζεται στις μεθεπόμενες, οι οποίες και θα διεξαχθούν (αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία) με το σύστημα της απλής αναλογικής. Εκλογές, στις οποίες πιστεύουν ότι εξαιτίας του συγκεκριμένου εκλογικού συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα δρομολογηθούν στην συνέχεια.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν μία φράση της αντιπροέδρου της Βουλής, την στιγμή μάλιστα που η ένταση εντός της ολομέλειας ήταν σε υψηλά επίπεδα, πρόδωσε στην ουσία το πώς σκέφτεται η πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετεί πλέον ένα ένα τα κομμάτια του εκλογικού παζλ της ΝΔ στη θέση τους.

Ήδη ανακοίνωσε τις περιφέρειες που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές τα μέχρι χθες κομματικά στελέχη αλλά και οι εν ενεργεία βουλευτές της «παλιάς» Β Αθήνας, ενώ θέμα χρόνου είναι και η ανακοίνωση των εκλογικών λιστών σε ολόκληρη τη χώρα και με την συμμετοχή πολλών «πρωτάρηδων». Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει τις στοχευμένες επισκέψεις του στη χώρα, με την Πάτρα , την Λαμία και το Καρπενήσι να αποτελούν τους επόμενους σταθμούς του.

Γιάννης Κ. Τρουπής

liberal.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ