Δημήτρης Λιγνάδης: Αλλαγή υπεράσπισης πριν την απολογία – Τι εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές

0
4

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και άλλων υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του πολιτισμού, κάτι που έχει προκαλέσει και πολιτικές «αναταράξεις» καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι, εντός και εκτός κυβέρνησης που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Και ενώ αναμένεται την Τετάρτη η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι την υπεράσπιση του σκηνοθέτη ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, εκείνο που λέει το σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές», απάντησε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στο ερώτημα γιατί ανέλαβε τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο Λιγνάδης μού είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα πάρω τη δικογραφία, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την υπερασπιστική του γραμμή», ανέφερε για την πορεία της υπόθεσης, ενώ επεσήμανε ότι, δεν έχει μιλήσει με τους καταγγελλόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης – ηθοποιός «γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν».

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την άποψή του ότι, «στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση».

Τέλος υπάρχει το ενδεχόμενο, η νέα υπεράσπιση να ζητήσει τελικά η απολογία του κατηγορούμενου σκηνοθέτη να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Αποχώρησε από την υπεράσπιση ο Νίκος Γεωργουλέας

Παράλληλα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Νίκος Γεωργουλέαςο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Ο Ν. Γεωργουλέας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπεράσπιση του μέχρι πρότινος πελάτη του, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από κοινού δύο ημέρες νωρίτερα.

Αντίστροφη μέτρηση και για νέα δίωξη σε βάρος γνωστού ηθοποιού

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ώρες οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης και για δεύτερη υπόθεση. Η δεύτερη δικογραφία αφορά σε ηθοποιό ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του Δημήτρη Λιγνάδη και για αυτή διενεργείται μέχρι στιγμής προανάκριση με εισαγγελική εντολή.

Η δικογραφία αυτή αναμένεται να επιστρέψει άμεσα, ενδεχομένως και σήμερ, Τρίτητ, στην εισαγγελία καθώς η προανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση. Στη συνέχεια, η εισαγγελία σταθμίζοντας το αποδεικτικό υλικό που θα έχει συγκεντρωθεί θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες της.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η δικαιοσύνη και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί γρήγορα προκειμένου να προλάβει προθεσμίες καθώς το αδίκημα του βιασμού για το οποίο καταγγέλλεται ο ηθοποιός φέρεται να βρίσκεται στο όριο της παραγραφής.

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ