Δημητρίου: Έχω δεχθεί απίστευτες απειλές, με μαφιόζικες μεθόδους

0
8
EUROKINISSI

Ακόμα μια αποκαλυπτική κατάθεση από την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis.

Μεταξύ άλλων, η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι η ίδια έχει δεχθεί απίστευτες απειλές «με ανορθόγραφα μηνύματα» και «με μαφιόζικες μεθόδους».

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς προχωρούν το σκάνδαλο Novartis παρά τις απειλές και τα εμπόδια, τονίζοντας πως η Ελένη Τουλουπάκη «έβλαψε την υγεία της με την υπόθεση αυτή».

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη:

► Αυγέρη: Είπατε  προχθές, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο. Άρα οι εισαγγελείς Διαφθοράς δεν είναι μια συμμορία που πήρε μέρος σε μια σκευωρία.

⇒ Δημητρίου: Σοβαρά μιλάμε; Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για να υπάρξει αποτέλεσμα στην υπόθεση αυτή πάρα τα εμπόδια και τις απειλές, με μηνύσεις, αναφορές κλπ. Η κ.α Τουλουπακη… αυτή η γυναίκα έβλαψε την υγεία της με την υπόθεση αυτή.

► Αυγέρη: Εσείς έχετε δεχθεί απειλές στην καριέρα σας;

⇒ Δημητρίου: Απίστευτες απειλές, με ανορθόγραφα μηνύματα, με μαφιόζικες μεθόδους.

Για συναντήσεις δικαστικών με πολιτικούς

Η κ. Δημητρίου τόνισε επίσης πως δεν ήταν ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο, αναφερόμενη μάλιστα σε μια συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης με τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Συγκεκριμένα, η κ. Δημητρίου σημείωσε: «Φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσης μου. Εκείνη την μέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί είδα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κράνη να χαριεντίζεται με τον δικαστικό κ. Κατσιρώδη. Αργότερα είδα τον κ. Κράνη με μια δημοσιογράφο. Εγώ από αυτό να βγάλω συμπέρασμα; Δεν το κάνω».

«Άρα κακώς εξαιρέθηκε από την επιτροπή μας ο κ. Τζανακοπουλος», σημείωσε με τη σειρά της η κ. Αυγέρη.

Για συναντήσεις δικαστικών με δημοσιογράφους

Επίσης, οι κ. Δημητρίου υπογράμμισε πως όλοι οι δημοσιογράφοι την έχουν επισκεφτεί, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της επιτροπής:

► Ερώτηση: Έχετε συναντηθεί ποτέ με τον κ. Βαξεβάνη;

⇒ Δημητρίου: Δεν υπάρχει δημοσιογράφος που να μην με έχει επισκευθει. Από ο, τι θυμάμαι, μια φορά.

► Ερώτηση: Όταν λέτε  δεν υπάρχει δημοσιογράφος που δεν με έχει επισκεφθεί?

⇒ Δημητρίου: Όλοι, μα όλοι. Η κυρία Μανδρου, Τσουκαλα, Τιμπουκης, όλοι.

► Ερώτηση: Την ημέρα που πήγατε στον Άρειο Πάγο, είπατε ότι ο κ. Κράνης συνομιλούσε και με δημοσιογράφο… ήταν ένας από αυτούς;

⇒ Δημητρίου: Ναι, τη δημοσιογράφο.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια η πρόταση των 30 βουλευτών της Ν.Δ. για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Λόγω των μέτρων προστασίας που τηρεί η Βουλή για τον Covid-19, η ψηφοφορία, επί της προτάσεως της ΝΔ, θα γίνει μία ημέρα μετά, δηλαδή την Τετάρτη στις 20 Μαΐου, και τότε οι βουλευτές θα ψηφίζουν ανά 60 στην αίθουσα της ολομέλειας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ