Δημοσκόπηση – διψήφιος εφιάλτης για Μαξίμου: «Τρέχει» η ΝΔ – Μένει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές τώρα ζητούν οι πολίτες

0
17

Τα ποσοστά για “Ποτάμι” και ΑΝΕΛ – Νέο κόμμα προ των πυλών της Βουλής

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι πλέον 11 μονάδες από 10,5% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων:

ΝΔ: 32,5% (33% στην προηγούμενη),
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5% (22,5%),
Χρυσή Αυγή 8% (8%),
ΚΙΝΑΛ 7% (6,5%),
ΚΚΕ 6% (5,5%).

Εκτός Βουλής η Ελληνική Λύση αλλά ανεβασμένη 2,5% (2%) ,η Ένωση Κεντρώων 2% (2%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,5% (1%) και από 1% ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΛΑΕ, Δημιουργία Ξανά. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12% (13,5%).

Σταθερά είναι τα ευρήματα στα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (35% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα και 34% να δηλώνει «κανένας από τους δύο»), ενώ στην παράσταση νίκης το 62% δηλώνει ότι θα κερδίσει η ΝΔ και μόλις το 23% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι, επίσης, ότι μόνο το 32% των ερωτηθέντων βλέπει εκλογές τον Οκτώβριοή σε κάθε περίπτωση μετά το Μάιο, την ώρα που το 21% θεωρεί ότι οι εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές και το 36% απαντά πως οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν άμεσα, δηλαδή πριν από αυτές του Μαΐου. 

Δείτε τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

 

crashonline.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ