Διαλύθηκε το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου

0
5

Η διάλυση του σημερινού Κοινοβουλίου σημαίνει ότι τόσο η Βουλή των Κοινοτήτων όσο και η Βουλή των Λόρδων τερματίζουν την δραστηριότητά τους. Μια νέα Βουλή των Κοινοτήτων θα εκλεγεί στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ οι Λόρδοι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε την διακοπή των εργασιών και την διάλυσή του την Τρίτη τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, 25 ημέρες πριν από τις επικείμενες γενικές εκλογές.

Δεν θα υπάρξει νομοθετική δραστηριότητα σε κανένα από τα δύο σώματα μέχρι να εκλεγεί ένα Κοινοβούλιο.

Υπό κανονικές συνθήκες, εκλέγεται επίσης ένας νέος πρόεδρος της Βουλής, μαζί με τη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά φέτος η Λίντσεϊ Χόιλε εκλέχτηκε νωρίς προκειμένου να αντικαταστήσει τον Τζον Μπέρκοου μετά την παραίτησή του τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με νόμο του 2011, το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να επανεκλέγεται ανά πενταετία, πράγμα που σημαίνει ότι οι επόμενες γενικές εκλογές θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν το 2022. Ωστόσο, στις 29 Οκτωβρίου, η Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισε υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο, εξαιτίας του συνεχιζόμενου αδιεξόδου στο Brexit.

Μετά την πρώτη παράταση που πήρε το Brexit στις 31 Μαρτίου 2019, τελικά η συμφωνία δεν κατάφερε να υπερψηφιστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο και τελικά πήρε νέα παράταση για τις 31 Ιανουαρίου 2020.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ