Δικαστικό “φιάσκο”: Ανεβλήθη επ’ αόριστον(!) η δίκη των Αγγελή-Καρρά-Χαραλαμπόπουλου κατά πλειστηριασμών

0
9

Σε “φιάσκο” και παρωδία που εκθέτει τη δικαιοσύνη εξελίχθηκε η εκκίνηση της δίκης των τριών αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, Ρωμανού ΑγγελήΘωμά Καρρά, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου η οποία πραγματοποιήθηκε σε μία ασφυκτικά γεμάτη από αλληλέγγυους αίθουσα στην Ευελπίδων.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έθεσαν καταρχήν θέμα, πριν ξεκινήσει η δίκη, για την απαράδεκτη αστυνομοκρατούμενη αίθουσα του δικαστηρίου, ζητώντας να επανέλθει στη δικαστική αίθουσα ο φυσιολογικός σε κάθε δίκη μικρός αριθμός αστυνομικών, με την εισαγγελέα και το δικαστήριο να απορρίπτουν αδικαιολόγητα το λογικότατο αυτό αίτημα και με το μειωτικό για τη δικαιοσύνη επιχείρημα πως επί του θέματος αποφασίζουν οι αστυνομικές αρχές.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Ζωή ΚωνσταντοπούλουΓιάννης Ραχιώτης, Δημ. Σαραφιανός υπέβαλαν στη συνέχεια και στην εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας, τεκμηριωμένες ενστάσεις για την νομική εγκυρότητα του κατηγορητηρίου, το οποίο συγκροτούνταν από αόριστες κατηγορίες και για το γεγονός ότι ορισμένες εξ’ αυτών των κατηγοριών κατατέθηκαν όταν είχαν παρέλθει οι κατά νόμου προθεσμίες υποβολής τους.

Δυστυχώς το δικαστήριο απέρριψε αυθαίρετα και με αβάσιμα επιχειρήματα τις ενστάσεις των συνηγόρων, ενώ στη συνέχεια λόγω της απουσίας ενός μάρτυρα κατηγορίας ανέβαλε επ’ αόριστον (!) τη δίκη.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτικοδικαστική εξουσία σε αυτήν την χώρα φοβούμενη το πολιτικό κόστος και τη λαϊκή κατακραυγή δεν θέλει να καταδικάσει αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών αλλά και δεν θέλει  και να τους αθωώσει, πράγμα που θα αποτελούσε προηγούμενο και δεδικασμένο, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα αντίστασης στο κίνημα και τους πολίτες , σε μία περίοδο, μάλιστα, που ακολουθούν πελώρια κύματα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίαςεπαγγελματικής και μικροεπιχειρηματικής στέγηςαγροκτημάτων και μικρών οικοπέδων.

 

Β.Μ

iskra.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ