Διοικητής Φρουρών της Επανάστασης: Η κατάρριψη drone από το Ιράν στέλνει «ξεκάθαρο μήνυμα» στις ΗΠΑ

0
9

Διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό drone για να στείλει ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στην Ουάσιγκτον.

Ο Χοσεΐν Σαλάμι, αναπληρωτής διοικητής του ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό drone για να στείλει ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στην Ουάσιγκτον. Το υψηλόβαθμο στέλεχος του επίλεκτου ιρανικού σώματος πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη θα αντιδράσει σθεναρά σε κάθε επιθετικότητα.

«Η κατάρριψη του αμερικανικού drone ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αμερική», δήλωσε ο Σαλάμι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Συμπλήρωσε ότι η Τεχεράνη θα «αντιδράσει σθεναρά» εναντίον κάθε επιθετικότητας προς το Ιράν, περιγράφοντας τα σύνορα ως την κόκκινη γραμμή για τη χώρα.

«Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο με οποιαδήποτε χώρα, αλλά είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε το Ιράν», υπογράμμισε ο Χοσεΐν Σαλάμι.

Νωρίτερα σήμερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό κατασκοπευτικό drone που αναγνωρίστηκε ως τύπου RQ-4 Global Hawk, το οποίο πετούσε πάνω από την επαρχία Ορμουζγκαν, στον νότο της χώρας.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν επιβεβαίωσε άμεσα την κατάρριψη, ενώ εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού έσπευσε να διευκρινίσει ότι «κανένα drone δεν βρισκόταν πάνω από το ιρανικό έδαφος»

Στη συνέχεια, ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος – που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας – δήλωσε ότι το Ιράν πράγματι κατέρριψε αμερικανικό drone. Συγκεκριμένα, είπε ότι κατέρριψε ένα MQ-4C Triton με πύραυλο  εδάφους – αέρος που πετούσε στον εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Ορμούζ.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ