ΔΝΤ: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσο έχει επηρεαστεί η παγκόσμια οικονομία από τον κορονοϊό»

0
2

«Είναι κάτι που θα κάναμε εν ευθέτω χρόνω, αλλά τώρα είναι πολύ νωρίς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρυ Ράις σε δημοσιογράφους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε μια δήλωση την Πέμπτη επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της νέας έκρηξης κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, ενώ μάλιστα αναμένεται να κάνει μια αξιολόγηση πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο.

«Αυτό είναι κάτι που θα κάνουμε εν ευθέτω χρόνω, τώρα είναι πολύ νωρίς για αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρυ Ράις σε δημοσιογράφους.

«Η εξάπλωση του κορονοϊού είναι κάτι που θα λάβουμε υπόψη, καθώς εκθέτουμε τις οικονομικές μας εκτιμήσεις. Για παράδειγμα, έχουμε τη συνάντηση της G20. Μέχρι τότε θα υπάρξει ενημέρωση για την οικονομική αξιολόγηση που κάναμε», επεσήμανε ο Ράις.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι πιθανό το ΔΝΤ να είναι σε θέση να δει κάτι πιο συγκεκριμένο εκείνη τη στιγμή.

«Φυσικά, έχουμε τη διαδικασία της Παγκόσμιας Οικονομικής Προοπτικής που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα δημοσιευθεί αργότερα», πρόσθεσε ο Ράις.

Ο αριθμός των νεκρών από τον θανατηφόρο ιό έχει φτάσει τους 170 στην Κίνα ενώ ταυτόχρονα τα κρούσματα ανέρχονται σε περίπου 7.700.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ