Δραματική προειδοποίηση του Ιταλού ΥΠΕΞ: Αν πέσει ένας στην Ε.Ε., θα πέσουμε όλοι

0
25
Με μια δραματική δήλωση ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, η οποία μοιάζει να ακολουθεί τακτική καθυστερήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αναφερόμενος στο Eurogroup, o Nτι Μάιο υπογράμμισε ότι «πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον όλων, με μια τόσο μεγάλη κρίση, να βρεθεί σύντομα μια λύση, η οποία να εγγυάται το μέλλον όλης της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες χώρες. Όπως έχω ήδη πει, αν καταρρεύσει ένας, καταρρέουν όλοι».
«Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα λέγονται τα ονόματα των μέσων που θα βρεθούν, αλλά να φτάσουμε σε μια ικανοποιητική συμφωνία για τον ιταλικό και τον ευρωπαϊκό λαό», συμπλήρωσε ενώ υπενθύμισε ότι οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, σε έκκλησή τους προς την κυβέρνηση του Βερολίνου τόνισαν ότι χωρίς τα ιταλικά εξαρτήματα θα τους είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχίσουν την παραγωγή τους.
«Αυτό είναι ένα μόνο από τα παραδείγματα του ότι η χώρα μας είναι βασικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης και κάθε χώρας μέλους. Κυβερνάμε την Ιταλία και έχουμε κάποιες συγκεκριμένες ευθύνες και υποχρεώσεις. Η πρώτη είναι να προστατέψουμε τους πολίτες μας και να εγγυηθούμε στις οικογένειες τους ένας αξιοπρεπές μέλλον. Και αυτό θα κάνουμε», καταλήγει ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών.
Ωστόσο, πριν από την έναρξη του Eurogroup, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκε Χούκστρα επανέλαβε πως η χώρα του δεν υποστηρίζει τη χρήση «ευρωομολόγων» στη μάχη της Ευρώπης κατά της επιδημίας του κορωνοϊού και πως θα υποστηρίξει μόνο τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υπό όρους.
topontiki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ