Δόγμα «καταστολή» για αντιμετώπιση αυτοσχέδιων πάρτι, σενάρια ακόμα και καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα! (Videos)

0
6

Πιστή στο δόγμα της καταστολής φαίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη όσον αφορά το μέτωπο του κορωνοϊού και του νέου φαινομένου με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη, αυτό των αυτοσχέδιων υπαίθριων πάρτι σε πλατείες γειτονιών και πόλεων της χώρας. Έτσι μετά τα χιλιάδες πρόστιμα, φτάσαμε σε σκηνικά όπως της Αγίας Παρασκευής στην Αττική όπου ΜΑΤ συνεπλάκησαν με νεαρούς, έπεσαν χημικά, και υπήρξαν εντάσεις το βράδυ της Τρίτης.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι στο εξής η πλατεία θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ και έως τις 6 το πρωί και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να καταγράφονται παρόμοια φαινόμενα και αλλού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων υπερτοπικής εμβέλειας. Ηδη, πάντως, από τις απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή βρίσκονταν δικυκλιστές της ομάδας «Δράση» (πρώην ΔΕΛΤΑ). Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση προς τις υποδείξεις των ειδικών είναι ακόμα και αυτό της καθολικής  απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές κατά τις νυχτερινές ώρες.

Πολυκοσμία στο Παγκράτι

Χαμός επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Δεκάδες πολίτες συνωστιζονταν με τα ποτά τους στο χέρι, σε πλαστικό ποτήρι, που προμηθεύονταν από περίπτερο και από δύο μπαρ. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε νύχτα, καθώς τα εν λόγω μαγαζιά προσφέρουν takeaway τα προϊόντα τους στους θαμώνες της πλατείας και στις παρέες που καταφθάνουν κι από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Να σημειωθεί επίσης ότι χθες βράδυ με την υπερπανσέληνο, πολλοί επέλεξαν για την βραδινή τους βόλτα να ανεβούν στον Λυκαβηττό με τα απαραίτητα ποτά και σνακ, για να καθίσουν και να συνομιλήσουν με την παρέα τους, έχοντας «πιάτο» την Αθήνα.

Το μέτωπο στην Αγία Παρασκευή

Το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου επικράτησε ένταση όταν διμοιρία ΜΑΤ με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα απομάκρυνε τα περίπου 400 άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και το βράδυ της Δευτέρας μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ένα περιπολικό είχαν προχωρήσει σε συστάσεις προς τους εκατοντάδες νεαρούς που βρίσκονταν στην πλατεία, για να δεχθούν επιθέσεις με πέτρες και μπουκάλια. Μιλώντας, χθες, στην «Κ» ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι το κύριο πρόβλημα από τη συγκέντρωση εκατοντάδων νεαρών στην πλατεία είναι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι τα βράδια η περιοχή μετατρέπεται σε άβατο εξαιτίας και της χρήσης ναρκωτικών. Κείμενο – καταγγελία κατά του κ. Ζορμπά εξέδωσε η Ανοικτή Συνέλευση Αγίας Παρασκευής.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις συλλήψεις των 6 ιδιοκτητών καφέ-μπαρ, που με το πρόσχημα της take away λειτουργίας των καταστημάτων τους σέρβιραν σε πελάτες. Τρεις από αυτούς βρίσκονται στη Λάρισα και οι υπόλοιποι στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά και στη Λαμία.

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ