Εγκώμια Καμμένου για ΗΠΑ προς τον «εξοχότατο πρέσβη» Πάιατ

0
8
Menelaos Myrillas / SOOC

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υποδέχθηκε στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων τον «εξοχότατο πρέσβη» των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και τον ευχαρίστησε για τη στάση που κράτησε η χώρα του απέναντι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Υπογράμμισε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πάντα πραγματικός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε την 83η ΔΕΘ «Έκθεση αφιερωμένη στην ελληνοαμερικανική φιλία» και μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα τα οκτώ τελευταία χρόνια, την οποία υποστήριξε πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

«Εξοχότατε Πρέσβη κ. Πάιατ, θυμάμαι την τελευταία επίσκεψή σας στη Σούδα και τη συζήτησή μας στην Ουάσιγκτον με τον πρωθυπουργό. Μαζί χτίσαμε, ανανεώσαμε και ενισχύσαμε αυτήν τη συμμαχία. Για εμάς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι παρούσες τώρα, αλλά ήταν παρούσες και σε δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, οι ΗΠΑ ήταν σύμμαχος και όχι δανειστής».

Στάθηκε στον ρόλο που έχουν το ναυτικό, η αεροπορία και ο στρατός για την εξασφάλιση και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιατικά λόγια για τον Πάιατ.

«Θέλω από την Θεσσαλονίκη από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μιας πόλης που κατέχει την πλέον στρατηγική θέση των Βαλκανίων να στείλω ένα μήνυμα ότι ο στρατός, η αεροπορία, το Ναυτικό υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική ακεραιότητας της χώρας είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε πρόκληση με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού. Εξοχότατε, πολλοί πρέσβεις πέρασαν από την Αθήνα. Θέλω να σας πω ότι είστε ο καλύτερος πρέσβης των τελευταίων 50 ετών και να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί πιστεύετε σε αυτήν τη φιλία και συμμαχία».

thepressproject.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ