Εκθετη η κυβέρνηση με τα «δωράκια» Πέτσα του «Μένουμε σπίτι»

0
21
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Πυρά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των ΜΜΕ που έλαβαν κομμάτι από την πίτα της κρατικής διαφημιστικής καμπάνιας. Ζητά αναλυτικά την κατανομή των ποσών και την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ● Στον κατάλογο υπάρχουν «ανύπαρκτα» sites και παντελώς άγνωστα blogs ● Μεγάλο ερώτημα τα κριτήρια επιλογής των μέσων που μοιράστηκαν τα 20 εκατ. ευρώ.

Η δημοσιοποίηση της λίστας με τα μέσα ενημέρωσης τα οποία συμπεριλήφθηκαν στην κρατική διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη δημοσιοποίηση των ποσών που δόθηκαν σε κάθε Μέσο και παράλληλα την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, την ώρα που ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έβλεπε μόνο ένα προβληματικό στοιχείο σε αυτή τη λίστα, που το απέδωσε μάλιστα σε ορθογραφικό λάθος.

Ιστότοποι

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας κανείς τη λίστα και ειδικότερα στο κομμάτι που αφορά τους ιστότοπους, συναντά διάφορα sites που είτε είναι ανύπαρκτα (η διεύθυνση που δηλώνουν είναι κενή), είτε πρόκειται για blogs τα οποία είναι παντελώς άγνωστα και αποτελεί μεγάλο ερώτημα η επισκεψιμότητά τους και κατ’ επέκταση τα κριτήρια με τα οποία πήραν κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα των 20 εκατ. ευρώ. Η λίστα περιλαμβάνει και ιστότοπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ενημέρωση και το περιεχόμενό τους δείχνει να είναι ειδικού σκοπού.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χθες το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να καταθέσει αμέσως το ποσό που έλαβε κάθε Μέσο και στη συνέχεια να παραιτηθεί».

Στην ίδια ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζε πως «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα –στην κυριολεξία– Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα».

Ενημέρωση

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε από δύο δημοσιογράφους για το θέμα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσέφυγε στην αγαπημένη του συνήθεια να πετάει την μπάλα έξω από το γήπεδο. Ειδικότερα, αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνο στο site menta.gr αποδίδοντάς το σε ορθογραφικό λάθος. Ωστόσο, όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε για το blog του τηλεοπτικού παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη δήλωσε πως έχει απαντήσει στην προηγούμενη ερώτηση.

Ποια ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου; «“Πάρτι ημετέρων”, με 1.232 Μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια διάχυσης του μηνύματος σε όλη την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να σωθούν ζωές, όπως και σώθηκαν».

Εν συνεχεία ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εναγκαλισμό» με συγκεκριμένο Μέσο (την εφημερίδα «Documento» δηλαδή) που έχει αποκλειστεί από την εν λόγω διαφημιστική καμπάνια. Δεν έδωσε, ωστόσο, καμία διευκρίνιση αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των Μέσων που συμμετείχαν, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και στο κομμάτι που αφορά τη δημοσιοποίηση των ποσών που δόθηκαν σε κάθε Μέσο.

Απάντηση Χαρίτση

«Τα χρήματα μοιράστηκαν κατά το δοκούν»​​​​​​

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε με δήλωσή του στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τον οποίο και κάλεσε εκ νέου να παραιτηθεί: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να δώσει απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία για τα 20 εκατ. ευρώ, ομολόγησε επί της ουσίας ότι τα χρήματα των φορολογουμένων μοιράστηκαν κατά το δοκούν, χωρίς κριτήρια αναγνωσιμότητας, αριθμού εργαζομένων και επιχειρηματικής βιωσιμότητας.

Είναι προφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κάνει δώρα σε “ημετέρους” και ταυτόχρονα διά του οικονομικού εκβιασμού να χειραγωγήσει τα Μέσα. Η θεσμική παρεκτροπή και το πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη. Εφόσον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε να κάνει τη βρόμικη δουλειά, τώρα που κατέρρευσαν όλα τα προσχήματα και οι δικαιολογίες, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί».

 

 

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ