Εκλογικός σεισμός στη Βαυαρία: Χαστούκι στον κυβερνητικό εταίρο της Μέρκελ

0
16
Μέρκελ - Ζεεχόφερ Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Matthias Schrader

Απώλεια 12 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις σημερινές εκλογές στην Βαυαρία. Πρόκειται για την χειρότερη ήττα τους από το 1950! Στη Βουλή εισήλθαν και οι ακροδεξιοί του AfD.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι Χριστιανοκοινωνιστές, συγκεντρώνουν ποσοστό 35,5%.
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Η χειρότερη ήττα του CSU στη Βαυαρία από το 1950Η χειρότερη ήττα του CSU στη Βαυαρία από το 1950

Ο Βαυαρός κυβερνήτης Μάρκους Ζέντερ μετά τα πρώτα exit polls -Φωτογραφία: Michel Kappeler/dpa via APΟ Βαυαρός κυβερνήτης Μάρκους Ζέντερ μετά τα πρώτα exit polls -Φωτογραφία: Michel Kappeler/dpa via APΣτο επιτελείο του CSU επικρατεί κατήφεια -Φωτογραφία: APΣτο επιτελείο του CSU επικρατεί κατήφεια -Φωτογραφία: APΟ επικεφαλής των Πρασίνων Robert Habeck, χαμογελά μετά την άνοδο 9,9% για το κόμμα του -Φωτογραφία: Sven Hoppe/dpa via APΟ επικεφαλής των Πρασίνων Robert Habeck, χαμογελά μετά την άνοδο 9,9% για το κόμμα του -Φωτογραφία: Sven Hoppe/dpa via APΗ επικεφαλής του AfD Alice Weidel, εν αναμονή των αποτελεσμάτων -Φωτογραφία: Armin Weigel/dpa via APΗ επικεφαλής του AfD Alice Weidel, εν αναμονή των αποτελεσμάτων -Φωτογραφία: Armin Weigel/dpa via AP

 iefimerida.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ